Головне

Прем'єр-ліга. "Севастополь" - "Шахтар" 1:3. Прогнозована перемога Донецька

21.07.2013 21:12 1258 0
Прем'єр-ліга. "Севастополь" - "Шахтар" 1:3. Прогнозована перемога Донецька

Багато йде розмов, що "Шахтар" фактично починає новий чемпіонат, маючи в активі вже 18 очок. У цей так званий "пул" входить і ФК "Севастополь", який, і це не секрет, є своєрідною дочірньою командою "гірників". Тут дограють свою кар'єру Левандовськи та Дуляй, сюди віддані Ярошенко, Віценець, Чижов та інші.

Щоправда, можливо, саме тому вищезгадані виконавці намагатимуться показати у Прем'єр-лізі всі свої сили, аби повернутися у "Шахтар". Однак мова не про те. Чесно кажучи, "Севастополь" сьогодні сподобався. Так, у підсумку кримчани могли програти з розгромним рахунком, але гра підопічних Олега Кононова у другому таймі не може не отримати кілька хороших слів.

Про все по порядку. "Моряки" дали зрозуміти ще з перших хвилин, що не будуть хлопчиками для биття, нехай вони щойно і підвищилися у класі. Проте "Шахтар" з кожною хвилиною переважав господарів територіально все більше. А у середині тайму рахунок був відкритий - Фред забив свій перший м'яч в офіційній грі за "Шахтар". До кінця першої половини гра вирівнялася, тому комусь віддати перевагу було важко.

Водночас, другий тайм почався з атак "Севастополя". Щоб так сказати, що гол назрівав, не можна, та все ж підопічні Кононова добряче попсували нерви гостям. Завершилося все взяттям воріт у виконанні Кожанова, який скористався неприпустимою помилкою Тейшейри. Останній по-піжонськи через себе хотів вибити м'яч після подачі з кутового.

А от далі, можливо, тренер "Севастополя" помилився тактично. Він вирішив пограти із "Шахтарем" на зустрічних курсах. Звичайно, робити такі гойдалки у зустрічі з чемпіоном - небезпечно. І саме за це і поплатилися кримчани. Луїс Адріано замкнув простріл Тайсона, а згодом Веллінгтон Нем відкрив свій лік голам за "Шахтар". Могли "гірники" і четвертий м'яч забити, проте з лінії воріт захисник виніс "круглого".

Тепер ще цікавіше поглянути на "Севастополь" у наступних турах, особливо якщо враховувати, що за тиждень їх чекає матч у Києві проти "Динамо". Можна буде порівняти, як викладатиметься ця команда, а потім і поговорити про "пул", який був згаданий у першому абзаці цього звіту.

"Шахтар" здобув другу перемогу на старті нового чемпіонату. І знову досить важку перемогу. Однак шість очок є шість очок, і донеччани очолюють турнірну таблицю разом з "Дніпром" і "Металістом". Тепер у "помаранчево-чорних" попереду дві домашні зустрічі - з "Чорноморцем" і київським "Динамо".

Коментарі ()