Головне

Прем'єр-ліга. "Арсенал" - "Металіст" 1:2. Вольова перемога Харкова у Києві

20.07.2013 22:03 1482 0
Прем'єр-ліга. "Арсенал" - "Металіст" 1:2. Вольова перемога Харкова у Києві

Матч "Металіста" у Києві проти "Арсенала" мав свою певну цікавинку. Просто хотілося дізнатися - це "Дніпро" такий сильний, що розгромив "канонірів" у першому турі, чи самі "гармаші" такі слабкі, що будуть цього сезону чи не за виживання боротися. Ось у цьому було конкретне питання.

Як показав поєдинок, "Арсенал" - твердий середняк, яким і був. Можливо, і правий головний тренер "Дніпра" Хуанде Рамос, коли сказав, що швидкий гол вплинув на подальший перебіг подій у матчі першого туру на "Дніпро Арені". А "Арсенал" залишається командою, де Юрій Бакалов ще намагається встановити своє бачення гри.

"Металіст" "провисів" на воротах господарів цілу годину. Поки не досягнув потрібного результату. Щоправда, у першому таймі до небезпеки біля воріт Боровика доходило рідко. Не допомагала і величезна кількість кутових, які мали "синьо-жовті". Натомість у захисті було не все так добре. Від того, що "каноніри" мало переходили в атаку, оборонці харків'ян втратили пильність і під завершення тайму припустилися кількох помилок і пропустили.

Другий тайм розпочався із заміни Маркевича, який зняв Марлоса та випустив Крістальдо на допомогу Девічу. Не минуло і десяти хвилин, як попереду був уже "Металіст". Захист киян кілька разів невдало зіграв у власному штрафному, і вже "Арсеналу" потрібно було відіграватися. Хоча по другому голу є серйозні претензії.

Пане П'єрлуїджі (думаю, Ви чудово розумієте, до кого це звернення), поясніть, будь ласка, то як саме треба розсуджувати моменти, коли м'яч "зустрічається" з рукою. У даному матчі Крістальдо майже відверто підіграє собі рукою під час верхової подачі, і арбітри мовчать. А у паралельному поєдинку "Говерли" та "Динамо" майже аналогічним чином грає Ленс, і арбітр вказує на 11-метрову позначку. То хто не правий - Віталій Романов або ж Анатолій Жабченко? Є передчуття, що дане запитання так і залишиться риторичним...

Повертаємося до гри. "Металіст" відійшов назад і спокійно контролював перебіг у подальші хвилини. Тобто, маємо досить легку та прогнозовану перемогу харківського клубу. Однак для цього Мирону Маркевичу у перерві довелося, швидше за все, добряче покричати на своїх підопічних.

Що ще хотілося б зазначити, так це рішучий крок Мирона Богдановича, який випустив з перших хвилин Дієго Соузу та Моледо - новачків команди. Була інформація, що вони вийдуть у складі нової команди дещо пізніше. Враження? Моледо непогано грав у відборі, не даючи шансів суперникам. Гру Соузи потрібно розбирати, адже по гарячим слідам важко її оцінити.

Отож, "Металіст", як і "Дніпро", стартує з двох перемог у новому чемпіонаті України. А "Арсенал" так і не може піднятися з дна турнірної таблиці. У наступному турі харків'яни приймуть "Іллічівець", а "гармаші" поїдуть у Львів до "Карпат".

Коментарі ()