Головне

Шебек: "Арбітри матчу "Динамо" - "Волинь" допустили грубі помилки"

16.07.2013 14:51 523 0

У матчі 1-го туру Прем'єр-ліги "Динамо" - "Волинь" арбітри допустили грубі помилки.

Так вважає колишній рефері ФІФА Сергій Шебек.

"У ньому було два моменти, які, на мій погляд, вплинули на результат. Перший стався на 37-й хвилині, коли "динамівець" Андрій Ярмоленко виконав простріл. Лукман Аруна був готовий вразити ціль, але рука захисника "Волині" політ м'яча перервала", - сказав він.

"У тому епізоді рефері слід було призначити 11-метровий. Вважаю його безперечним відразу за кількома критеріями. Усе це відбувалося буквально під носом у додаткового асистента арбітра Костянтина Труханова, який у даній ситуації промовчав", - додав екс-арбітр.

За словами Шебека, саме його обов'язком було просигналізувати головному арбітру Олександру Іванову про порушення правил.

"Другий момент, пов'язаний із суддівством, мав місце на 57-й хвилині. Увійшовши у штрафну захисник "Динамо" Даніло Сілва встиг прокинути м'яч повз воротаря "Волині", після чого не без його допомоги опинився на газоні", - зауважив він.

"І знову події розгорталися на очах у додаткового асистента арбітра, іншого харків'янина Володимира Бондаря. До речі, в цю мить я звернув увагу на Іванова. Він побіг до 11-метрової позначки, а його рука зі свистком вже потягнулася до рота. Рефері мав намір призначити пенальті, але його, мабуть, збив з пантелику Бондар, сказавши, що порушення не було", - додав Шебек.

Більше того, на його думку, крім покарання у вигляді 11-метрового, арбітр міг ще й вилучити голкіпера гостей за фол останньої надії.

"Чому вся суддівська бригада закриває на порушення очі? З п'яти чоловік хтось же повинен був щось бачити! Хоча б один момент з двох. Якщо буде так тривати і далі, можна говорити про тенденції, що межують зі свавіллям. Варто було сезону початися, як у першому ж турі справа обернулася скандалом", - цитує його "Спорт-Экспресс в Украине".

Коментарі ()