Головне

Збірна України посіла друге місце на Меморіалі Лобановського

05.06.2013 20:37 260 0

Молодіжна збірна команда України у фінальному матчі XI турніру пам’яті Валерія Лобановського поступилася збірній Австрії та стала срібним призером змагань.

Як пише сайт ФФУ, початок матчу, який проходив на стадіоні "Динамо імені Валерія Лобановського", залишився за українською збірною. Команда Сергія Ковальця розпочала поєдинок з гострих швидкісних атак лівим флангом, одна з яких ледве не закінчилася результативним ударом Малиновського.

На 15-й хвилині чудовий шанс відзначитися втратив Трояновський. Малиновський знайшов свого партнера по команді у карному майданчику австрійської збірної, але нападник нашої команди не зумів переграти голкіпера.

Перший тайм переважно проходив за рівної боротьби, команди діяли компактно, не лишаючи багато простору для створення небезпечних атак. Але на 35-й хвилині збірна України залишилася у меншості після вилучення Нойока.

Півзахисник української команди протягом одного епізоду отримав дві жовтих картки: першу − за жорсткий підкат ззаду по ногам, а другу − за навмисний удар суперника м’ячем. Як і у вчорашньому матчі зі Словенією, українцям знову прийшлось демонструвати характер та відпрацьовувати за "того хлопця".

По перерві Сергій Ковалець прийняв рішення кинути у бій Калітвінцева, який став співавтором небезпечних моментів команди у другому таймі. На 62-й хвилині Калітвінцев подав кутовий, а після удару головою Ордеця здригнулася поперечина воріт збірної Австрії.

Щоправда, через хвилину вже ледве не забили австрійці − за нашу команду зіграла права стійка воріт.

На 77-й хвилині знову Ордець загрожував воротам збірної Австрії: навісна передачу Калітвінцева зі штрафного знайшла голову захисника української команди, але вдало зіграв воротар суперників.

Розв’язка у фіналі відбулась на 80-й хвилині. Позиційна помилка захисників збірної України дозволила Вастічу прийняти м’яч зліва на вході до карного майданчику і без шансів для Шевченка пробити у дальню "дев’ятку".

А ще через хвилину збірна України і зовсім залишилася вдев’ятьох − Буяльський не за правилами зупинив фланговий прохід свого візаві, пішовши у небезпечний підкат ззаду.

У паралельному матчі за третє місце на стадіоні НТК ім. В. Баннікова збірна Чехії виграла у команди Словенії з рахунком 1:0 та стала бронзовим призером турніру. Переможний гол було забито у середині першого тайму: на 28-й хвилині Плшек головою замкнув флангову навісну подачу Краткого.

Фінал

Україна U-21 − Австрія U-21 − 0:1 (0:0)

Гол: 0:1 - Вастіч (80)

Вилучення: Нойок (35), Буяльський (81)

Матч за третє місце

Словенія U-21  − Чехія U-21 − 0:1 (0:1)

Гол: 0:1 - Плшек (28)

Коментарі ()