Головне

Колесніков досі дивується, чому Євро-2012 віддали Львову, а не Одесі

05.06.2013 12:28 422 0

Екс-міністр інфраструктури Борис Колесніков переконаний, що Одеса чи Дніпропетровськ мали стати одним з міст, що приймало Євро-2012, а не Львів.

Про це він сказав в інтерв`ю "Вести".

"Якби підготовкою до турніру займалися усі п'ять років, а не два останніх, все вийшло б набагато економніше. Очевидно, треба було не залишати основу НСК, а будувати новий стадіон. Думаю, він коштував би так само - близько $560 млн, але якість була б зовсім інше. Будувати з нуля завжди легше, ніж робити реконструкцію.

Ми дуже ризикували, коли будували у три зміни, вночі, на морозі, в сніг - це коштує набагато дорожче. Не можу зрозуміти, як можна було відмовитися від базування і проведення чемпіонату в Дніпропетровську. Там були інфраструктура і арена, а у Львові довелося усе це будувати - вийшло затратніше. Так можна чемпіонат проводити і в пустелі!

Підкреслюю, прості львів'яни тут ні до чого, просто треба було мислити раціональніше спочатку. І мені не зрозуміло, чому не задіяли Одесу. Там могла бути хороша тренувальна база для футбольних команд. Для Одеси це була б хороша реклама - і турпотік збільшився б в рази. Банально не вистачило часу і на реконструкцію доріг", - розповів Колесніков.

Коментарі ()