Головне

Ліга Чемпіонів. Фінал. Боруссія Д - Баварія - 1:2. Роббен дарує свято Мюнхену

25.05.2013 23:45 3257 0
Ліга Чемпіонів. Фінал. Боруссія Д - Баварія - 1:2. Роббен дарує свято Мюнхену

Мюнхенська "Баварія" виграла німецький фінал Ліги чемпіонів у Лондоні, здолавши на "Вемблі" дортмундську "Боруссію" з рахунком 2:1. Цьогорічний фінал вдався по-справжньому, а гольових моментів можна було розкинути на кілька фіналів.

У перші 25 хвилин "Боруссія" зуміла нав`язати свою гру "Баварії". Моменти забити гол були у Ройса, Блашчіковскі та Левандовські, але чудово грав Нойєр.

Вайденфеллеру довелося рятувати "Боруссію" вже ближче до завершення першого тайму. Воротар "Боруссії" спочатку потягнув удар головою Манджукіча, а потім два рази поспіль рятував після ударів Роббена. Перші 45-ть хвилин обидві команди відбігали без голів.

У другому таймі уболівальники побачили три м`ячі. До голу "Баварії" обидві команди розпочали обережно, особливо це стосується мюнхенців, які були надто зосереджені на цьому фіналі.

На 59-й хвилині рахунок у грі був відкритий. Після прострілу Роббена з лівого флангу Манджукіч винирнув з поміж двох гравців "Боруссії" і забив у порожні ворота. Тим не менш "Боруссії" вдалося швидко відігратися. Через вісім хвилин Данте у своїй штрафній грає прямою ногою в Ройса, і суддя призначає пенальті, яке реалізував влучним ударом у нижній кут воріт Гюндоган.

До речі, італійський рефері Ріццолі міг цілком вилучати за цей фол Данте, який ще в першому таймі награв на жовту картку. Як міг показувати Ріццолі ще в першому таймі картку Рібері за відмашку, а в другому попередження за апеляцію, але пошкодував "Баварію" і не зіпсував фінал...

Після 1:1 до перемоги були ближче все-таки "Баварія". Після удару Мюллера з порожніх воріт м`яч вибив Суботіч, а на 89-ій хвилині все зробив Роббен. Рібері у штрафній проштовхнув м`яч Роббену, який пройшов двох захисників і прокотив круглого повз Вайнделфеллера - 2:1.

"Баварія" легко протрималася ще чотири хвилини разом з компенсованими рефері, і нарешті виграла фінал після трьох поспіль програних. Зумів стати переможцем Ліги чемпіонів і українець Анатолій Тимощук, який хоча на поле і не виходив у фіналі, але святкував трофей на плечах з синьо-жовтим прапором, і вітала його з перемогою канцлер Німеччини Ангела Меркель та Мішель Платіні.

Коментарі ()