Головне

Кубок України. Фінал. Шахтар - Чорноморець 3:0. Луческу стріляє дуплетом

22.05.2013 22:04 1962 0
Кубок України. Фінал. Шахтар - Чорноморець 3:0. Луческу стріляє дуплетом

Донецький "Шахтар" зробив черговий "золотий дубль", вигравши після Прем'єр-ліги і Кубок України. У поєдинку проти одеського "Чорноморця" команда Луческу не залишила супернику жодного шансу на другу, після виходу в єврокубки, сенсацію цього сезону.

Протягом всього поєдинку "гірники" контролювали гру, при цьому, складалося враження, що команда Луческу грає не на максимумі своїх можливостей. Тому перший тайм видався не надто яскравим на події.

"Шахтар" постійно тримав у напрузі оборону одеситів, однак великої кількості моментів  не створив. "Чорноморець" декілька разів перейшов центр поля, при цьому лише раз атака була завершена ударом у бік воріт.

Віктор Янукович, який приїхав до Харкова подивитися класний футбол, відверто нудьгував, а у більшої половини уболівальників уже не виникало сумнівів у тому, хто сьогодні підніме над головою трофей. В кінцівці першої сорокап'ятихвилинки "Шахтар" забив, і сумніви про переможця зникли остаточно.

Другу половину "гірники" розпочали теж із взяття воріт, тому невирішеним в цій грі залишалося лише питання кількості м'ячів, які Безотосному доведеться витягати із сітки власних воріт. "Шахтар" включив швидкість, і оборона "Чорноморця", м'яко кажучи, "попливла".

"Гірники" могли довести гру до солідного розгрому, але зупинилися на трьох забитих м'ячах, які красномовно свідчать про перебіг подій у звітному матчі. У кінцівці "Шахтар" віддав супернику ініціативу, але одесити вже не мали сили для того, щоб Віктор Федорович побачив м'яч престижу.

У підсумку, "Шахтар" прогнозовано взяв свій дев'ятий Кубок, а "Чорноморцю" залишається лише тішитися зі свого виходу до Ліги Європи. Проте, не похвалити Романа Григорчука і його підопічних не можна, бо прогрес команди просто вражаючий.

Ну, а поразка від "Шахтаря" - це інша справа. У одеситів ще буде можливість поквитатися з суперником у матчі за Суперкубок, яким вони з "гірниками" відкриють новий футбольний сезон в Україні.

Коментарі ()