Головне

У рейтингу "фейр-плей" Україна посіла 26 місце

13.05.2013 22:31 258 0

У рейтингу "фейр-плей" Україна посіла лише 26 місце.

Переможцем же виявилася Швеція, інформує офіційний сайт УЄФА.

Також по одній додатковій путівці у перший відбірковий раунд Ліги Європи отримають Норвегія і Фінляндія.

Цей рейтинг складено за результатами виступу клубів і національних збірних у всіх турнірах УЄФА у період з 1 травня 2012 року по 30 квітня 2013-го.

У рейтингу потрапляють тільки ті країни, чиї команди провели за вказаний період не менше 32 поєдинків у турнірах під егідою УЄФА. Це число вийшло шляхом діленням кількості всіх матчів під егідою УЄФА на кількість національних асоціацій, представлених в європейському футбольному союзі.

До уваги приймаються оцінки офіційних делегатів УЄФА за такими критеріями, як схильність до красивого футболу, повага до суперника і суддів, поведінка глядачів і офіційних представників команди, а також жовті та червоні картки.

Кожна з трьох національних асоціацій, яким дістануться додаткові місця в кваліфікації Ліги Європи, зможе делегувати до єврокубку клуб з вищого дивізіону, який переміг у внутрішньому рейтингу "фейр-плей".

Якщо той вже пробився в єврокубки іншим способом, його місце займе друга команда національного рейтингу і так далі.

Таким чином, навіть команда, що вилетіла з вищого дивізіону, може потрапити в турнір УЄФА завдяки зразковій поведінці в національному чемпіонаті.

У Лізі Європи можуть брати участь тільки клуби, що володіють ліцензією УЄФА.

Коментарі ()