Головне

Прем'єр-ліга. "Зоря" - "Металіст" 1:3. Похід за Лігою чемпіонів продовжується

10.05.2013 15:05 482 0
Прем'єр-ліга. "Зоря" - "Металіст" 1:3. Похід за Лігою чемпіонів продовжується

Харківський "Металіст" зробив ще один крок до срібних нагород Прем'єр-ліги. У поєдинку проти луганської "Зорі" команда Маркевича забила втричі більше, ніж пропустила, і додала до своєї очкової скарбнички чергові три пункти.

Хоча, легкою цю перемогу назвати дуже важко. "Зоря" з перших хвилин матчу ні в чому не поступалася супернику, а моментами виглядала навіть краще. Перший епізод, який міг бути втілений у взяття воріт "Металіста", Даніло не зміг реалізувати вже на сьомій хвилині зустрічі.

Проте, клас є клас, і "Металіст" довів це ближче до середину першого тайму. Оборона луганчан не змогла впоратися з Сосою, який хитнув захисника і класно пробив у кут воріт Сантіні. Після цього до самої перерви малюнок гри не змінювався: "Зоря" старалася, "Металіст" в атаку йшов, але не дуже активно.

Проте на другий тайм "Зоря" вийшла з Болі на вістрі замість Даніло, у якого попереду гра не клеїлась. І заміна від Вернидуба "зіграла". Через 120 секунд після свистка про відновлення зустрічі, Яннік ударом з гострого кута відправив м'яч у сітку воріт Горяїнова. Трибуни "Авангарду" піднялися на ноги, проте, ейфорія луганської команди тривала не довго.

Вже в наступній атаці Марко Девіча збивають на вході в штрафний майданчик, а Юрій Вакс вказує на "точку". Звісно, Хав'єр свій шанс відзначитися не втрачає, проте рішення арбітра призначити пенальті, а не штрафний, викликало здивування навіть Юрія Вернидуба, який традиційно дуже мало говорить про суддівство.

Ну і після цього "Зоря" "посипалася" психологічно, і як підсумок, пропустила третього. Під час однієї з атак "Металіста" на газоні опинився один із захисників. Марко Девіч зразу ж почав надавати йому допомогу, а оборонець луганчан замість того, щоб винести м'яч подалі, подарував його супернику. Ну, і Соса після прострілу з флангу ефектно розстріляв ворота.

На цьому гру можна було завершувати. "Зоря" вже навіть не намагалась грати в атаці, а "Металіст" почав "піжонити", доводячи матч до фінального свистка. У підсумку, три з дев'яти очок, які "Металісту" треба взяти в останніх трьох зустрічах, у Маркевича у кишені. Похід за Лігою чемпіонів продовжується.

Коментарі ()