Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Зоря" 1:1. Коли руки опустилися

03.05.2013 20:09 545 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Зоря" 1:1. Коли руки опустилися

"Дніпро" мав два варіанти, як відреагувати на поразку в Києві минулого тижня. У домашньому матчі із "Зорею" дніпропетровці могли покласти всі сили заради перемоги, аби реабілітуватися за останні невдачі, а за умови сприятливих результатів матчів "Металіста" – і поборотися ще хоча б за бронзові медалі. А можна було вчинити й навпаки: змиритися з черговим четвертим місцем, припинити боротьбу й опустити руки. На жаль, "дніпряни" обрали саме другий варіант.

І вже погляд на стартовий склад дніпропетровців наводив на певні побоювання: до дискваліфікованих Ротаня, Мандзюка та Зозулі Рамос лишив поза основою також і Лаштувку, Коноплянку та Матеуса – чи то тримаючи в голові кубковий матч, чи то й розуміючи, що ловити цього сезону в чемпіонаті вже нічого, тож і ризикувати лідерами не варто. Натомість отримали нагоду проявити себе Шеліхов, Кобахідзе, Шахов, Олійник, нечастий останнім часом гість в основі Селезньов, а також Джуліано, який щойно відновився від пошкодження.

Але йти вперед і доводити свої претензії напіврезервний склад господарів не став, натомість досить активно почали гру гравці "Зорі". Команда Вернидуба, на противагу "Дніпру", рішуче налаштувалася на те, аби реабілітуватися за останні провальні матчі, і вже у першому таймі цілком заслужено досягла свого. Хоча гол і вийшов трохи курйозний: Даніло виконав простріл з флангу, але м’яч проскочив повз усіх гравців у штрафному майданчику і залетів у дальній кут воріт.

У другому таймі "Дніпро" заграв трохи жвавіше і навіть зрівняв рахунок, коли Селезньов нарешті перервав свою безгольову серію, добивши м’яча після поперечини від Калініча. Але на те, щоб переломити хід поєдинку, сил чи бажання господарям не вистачило. Хіба що останні хвилин десять були проведені на підступах до воріт "Зорі", а в Матеуса навіть був один по-справжньому гольовий момент, коли він ледь не обіграв воротаря, але опинився на газоні; в цілому ж було очевидно, що мотивації на чемпіонат у дніпропетровців вже не лишилося, і нічию на власному полі з "Зорею" вони сприйняли цілком спокійно.

На післяматчевій прес-конференції Хуанде Рамос підтвердив, що про медалі "Дніпро" більше не думає, а в головах гравців уже був півфінальний поєдинок із "Чорноморцем". Але лишається питання: чи зможе команда, впівноги провівши матч у п’ятницю, вже до середи перевтілитися і показати той характер, без якого у Кубку робити просто нічого?

Коментарі ()