Головне

Прем'єр-ліга. "Говерла" - "Карпати" 2:1. Ужгород ще побореться

03.05.2013 18:18 547 0
Прем'єр-ліга. "Говерла" - "Карпати" 2:1. Ужгород ще побореться

"Говерлі", аби розраховувати на місце у Прем'єр-лізі у наступному сезоні, потрібно було брати максимум у двох домашніх мачтах поспіль проти прямих конкурентів. Однак київському "Арсеналу" ужгородці програли. При чому зробили це так, що і головний тренер Олександр Севідов, і керівництво клубу в особі Олександра Шуфрича розкритикували дії футболістів.

Тому останнім шансом зачепитися за місце під сонцем для "ведмедів" була гра 27-го туру проти "Карпат". Львів'яни, у свою чергу, у минулому поєдинку переграли "Зорю" й обійшли у турнірній таблиці "Волинь" і "Ворсклу". Проте у такій зустрічі навіть місця у таблиці не мають ніякого значення, адже це - західноукраїнське дербі. Емоції і так повинні зашкалювати. Розуміло це і керівництво "Говерли", яке встановило єдину ціну на всі квитки (10 гривень), аби вболівальники прийшли підтримати команду.

Повний стадіон побачити не пощастило, але центральні сектори були заповненими. І побачили глядачі таку очікувану перемогу над принциповим суперником. Тепер "Говерла" всього на чотири очки відстає від "Волині" та "Ворскли", і на п'ять - від "Карпат". Попереду ще три тури, де ужгородці гратимуть з прямими конкурентами.

На початку першого тайму краще виглядали господарі. Проте, як кажуть, не потрібно шукати логіки у футболі. Бо саме "зелено-білі" повели у рахунку наприкінці тайму. У цей час ужгородці зовсім якось припинили бігати по полю. І як Севідов не намагався їх примусити пресингувати суперника, це у нього не виходило.

Натомість, заграли господарі після перерви. Протягом десяти хвилин провели два голи - і рахунок зовсім іншим став на табло. Згодом допомогли, у прямому сенсі цього слова, футболістам їхні фанати. Ужгородські ультрас запалили піротехніку, арбітрам довелося зупиняти гру. А після цієї зупинки на полі була одна команда - "Говерла". Шансів у гостей за ті півгодини, що залишалися, не було взагалі.

Незадоволеним суддівством після матчу залишився головний тренер "Карпат" Ніколай Костов. Він навіть заявив, що команди показали футбол, який можна порівняти з другої чи третьою лігою. Особливо наставник "відзначив" суддю Віталія Годуляна, котрий, на його думку, прийняв багато невірних рішень.

Тепер поглянемо, які наступні матчі гратимуть команди, що ведуть боротьбу за виживання:
28 тур: "Волинь" - "Арсенал", "Кривбас" - "Говерла", "Ворскла" - "Металург" Д, "Карпати" - "Дніпро"
29 тур: "Арсенал" - "Ворскла", "Говерла" - "Волинь", "Кривбас" - "Карпати"
30 тур: "Карпати" - "Металіст", "Ворскла" - "Говерла", "Волинь" - "Кривбас"

Бачимо, що найважчий календар у "Карпат", яким потрібно кров із носу вигравати у "Кривбаса". Це якщо брати до уваги той факт, що і суперники братимуть очки. А найлегший графік саме у "Говерли", яка гратиме з безпосередніми суперниками за виживання. Тому боротьба має бути цікавою.

Коментарі ()