Головне

Ліга Чемпіонів. "Баварія" - "Барселона" 4:0. Мюнхенське побоїще

23.04.2013 21:27 1112 0
Ліга Чемпіонів. "Баварія" - "Барселона" 4:0. Мюнхенське побоїще

Мюнхенська "Баварія" в першому півфінальному поєдинку Ліги чемпіонів на запчастини розібрала каталонську "Барселону". Колишній клуб Пепа Гвардіоли нічого не зміг протиставити колективу, який Пеп має прийняти влітку цього року. При цьому "блауграндес" пропустили розгромні чотири м'ячі, а самі в атаці награли лише на декілька напівмоментів. Відразу згадується жарт: "Гвардіола настільки крутий, що ще не встиг очолити "Баварію", а вона вже всіх "виносить".

Але, жарти жартами, та сьогоднішня звитяга "Баварії" - заслуга іншої людини. Юпп Хайнкес знайшов ту зброю, якою його команді вдалося зупинити гранатових без найменшого шансу навіть на мінімальний успіх для них. І, як виявилося, ця зброя - не "автобус", який ставив "Челсі" у минулорічному півфіналі. "Баварія" сьогодні зіграла прагматично, постійно пресингувала суперника, і отримала за це свою винагороду.

Команда Хайнкеса відібрала у каталонців найголовніший їхній козир - можливість контролювати хід поєдинку. Без м'яча Мессі і компанія за всю гру завдали всього чотири удари у ствір воріт Нойера, на що мюнхенці відповіли тринадцять разів Віктору Вальдесу. При цьому, перекривши кисень атаці суперника, червоні почали бити в "Ахіллесову п'яту" "Барселони" - оборону, і, як свідчить підсумковий рахунок, зробили це вдало.

Після першого, другого і, навіть, третього пропущеного м'яча не зникало відчуття, що "Барса" зараз прийде до тями, заб'є гостьовий м'яч і ще не все буде втрачено, але сьогодні суперник їй навіть найменшого шансу на це не залишив. "Барселона" повторила один з двох своїх антирекордів по кількості пропущених, який раніше їй влаштовували "Мілан" в фіналі 1994 року, і "Динамо" Лобановського в сезоні 1997/98.

Що стосується матчу-відповіді, то, звичайно, "Барселона" не та команда, яку вже зараз можна списувати з рахунків. Але, як показала сьогоднішня гра, і "Баварія" - не той суперник, який дасть каталонцям відіграти чотири м'ячі, як це було у випадку з "Міланом". Тому, чекаємо наступного тижня у розрахунку, що суперники подарують нам не менш яскраве футбольне свято, яке ми мало можливість спостерігати сьогодні. Бо втрачати команді Вілланови нічого, а честь клубу треба відстояти.

Коментарі ()