Головне

Прем'єр-ліга. "Зоря" - "Динамо" 0:5. Кияни помстилися за минулий сезон

20.04.2013 20:40 1021 0
Прем'єр-ліга. "Зоря" - "Динамо" 0:5. Кияни помстилися за минулий сезон

Волею календаря "Динамо" два поспіль поєдинки мало зіграти на виїзді. У минулому турі кияни у важкому матчі перемогли у Львові "Карпати". Дещо скандально перемогли, адже арбітр Ярослав Козик цілком міг призначати пенальті за гру рукою Віди на старті зустрічі. Водночас, "Зорі" лише десять хвилин не вистачило, аби вистояти нулі на "Донбас Арені". А після пропущеного голу луганці посипалися й отримали три м'ячі у підсумку.

У Луганську "Динамо" не могло розраховувати на двох центральних захисників Хачеріді та Михалика, які пропускали звітний матч через дискваліфікації. Олег Блохін у парі з Відою вирішив поставити... Даніло Сілву. Тобто, по-своєму вирішити цю проблему. Просто багато хто думав, що наставник буде залучати когось з молодіжного складу. Ні. І варто наперед зазначити, що цей дует виглядав точно не гірше, ніж Віда у парі з Михаликом або Хачеріді.

Ну, і звичайно, що ця зустріч була принциповою для "Динамо". Адже саме "Зоря" у минулому сезоні на фініші відібрала очки у "біло-синіх", подарувавши чемпіонство "Шахтарю". Тому "динамівці" мали налаштуватися по-бойовому та показати супернику, хто у домі, так би мовити, господар. Власне, так і вийшло.

"Динамо" виграло цей матч без сумнівів, без невірних рішень арбітрів - без питань. Тому хотілося б більше зупинитися на "Зорі". Керівництво луганського клубу буквально кричало, що завдання - Ліга Європи. Якщо команда рветься у єврокубки, то потрібно показувати відповідний футбол. А не те, що було сьогодні. Пропустили один м'яч, опустили руки, і пропустили другий. Після перерви і того більше - цілих три. Недостачу психології ми бачили і тиждень тому у грі з "Шахтарем". Пропустили - посипалися. Тоді "гірникам" часу не вистачило, бо ще більше забити.

У другому таймі "Динамо", з вказівки Олега Блохіна, очевидно, віддали повністю ініціативу господарям. Будь ласка, дійте! Проте так нічого "Зоря" після відпочинку створити і не змогла. Залишилися у пам'яті лише перші десять хвилин, коли луганці дуже пристойно відіграли, створивши головну біль "біло-синім". От і маємо - 0:5.

Кияни більше у другій половині переживали, аби не отримати лишні картки, щоб грати у вирішальних поєдинках наприкінці чемпіонату. І що ще можна відмітити. Виходить у Блохіна потихеньку нав'язувати команді свій стиль. Підтвердження тому ідентичні голи Ярмоленка й Ідейє (другий) - вхід з флангу у штрафний майданчик і точний пас на партнера, котрий набігає.

Тепер у "Динамо" попереду зустрічі з "Дніпром" і "Металістом", де і має визначитися команда, яка здобуде другу путівку у Лігу Чемпіонів. А "Зоря", схоже, ще на рік каже "до побачення" єврокубкам. Їм тепер варто з проблемою з базою розібратися...

Коментарі ()