Головне

Кубок України. "Волинь" - "Дніпро" 0:2. "Дніпряни" - у півфіналі. Без скандалу

17.04.2013 20:11 1283 0
Кубок України. "Волинь" - "Дніпро" 0:2. "Дніпряни" - у півфіналі. Без скандалу

Трохи більше двох тижнів минуло відтоді, як "Волинь" і "Дніпро" зустрічалися у Луцьку у чемпіонаті країни. І от прийшов час кубкового протистояння цих команд на тому ж "Авангарді". Окрім того, це друга поспіль зустріч суперників у розіграшах Кубку України. У минулому році у тому ж таки Луцьку ще тоді підопічні Віталія Кварцяного виявилися сильнішими у додатковий час.

"Дніпряни" перед грою дуже переживали за газон стадіону "Авангард". Якщо пригадаємо матч команд у чемпіонаті, де газон під кінець просто не витримав боротьби, то можемо лише поспівчувати дніпропетровським футболістам, яким у цьому році довелося пограти на таких полях, що і не позаздриш. А якщо ще й пригадати поєдинок "Волині" у минулу п'ятницю проти "Іллічівця", то за газон ставало і зовсім моторошно. Тоді команди вже на початку другого тайму бігали ніби по болоту. Однак сонячна погода зробила своє, і до поля особливих претензій не мало виникнути.

Зі стартового складу "Дніпра" стало зрозуміло, що Кубок важливий для Рамоса. Він поставив з перших хвилин Ротаня, який щойно відновився після травми, а також Коноплянку, котрий і досі, напевне, не може діяти на всі сто після ушкодження. Тому єдиною втратою для гостей цього матчу була відсутність Джуліано. У "Волині" не міг вийти на поле дискваліфікований Ерік Бікфалві.

Аби охарактеризувати матч, достатньо однієї фрази - в одні ворота. "Дніпро" мав відкривати рахунок на 18-й секунді, але удар Матеуса, котрий віч-на-віч вийшов з воротарем, прийняла на себе поперечина. "Волинь" у першому таймі надзвичайно багато фолила. Очевидно, Дем'яненко звернув увагу своїх підопічних, що останнім часом "дніпряни" досить невдало використовують стандарти. Не став винятком і цей поєдинок.

Луцькі футболісти ще у першій половині заробили чотири попередження. Були побоювання, що дограватиме у меншості "Волинь". Та головний тренер у перерві своїх футболістів заспокоїв. Саме після перепочинку у господарів була перевага. Хвилин на 10-15 вони притиснули дніпропетровців, проте нічого хорошого з цього не вийшло. Взагалі, єдиний небезпечний момент у них стався на 69-ій хвилині, коли Рамона втратили захисники, але після його удару м'яч поруч зі стійкою пролетів. І все...

Увесь інший час на полі перебував тільки "Дніпро". І щастя "Волині", що їм "синьо-біло-блакитні" не забили кілька м'ячів ще у першому таймі. А так вийшло, що луцькому клубу не вистачило концентрації на компенсовані до обох таймів хвилини. От і маємо підсумкові 2:0 на користь дніпропетровців.

"Дніпро" став другим півфіналістом, після "Севастополя". І тепер варто чекати жеребкування (відбудеться 19-го квітня), а також спокійно готуватися до важливого протистояння із "Шахтарем", яке призначене на 21-е квітня.

Коментарі ()