Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Зоря" 3:0. Луганськ не достояв десять хвилин

13.04.2013 19:27 1246 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Зоря" 3:0. Луганськ не достояв десять хвилин

Донецький "Шахтар" ще не може офіційно починати святкувати чемпіонство. Єдиною командою, яка може відтермінувати трімф "гірників", залишається "Металіст". Однак харків'яни свій матч гратимуть проти "Ворскли" у неділю, тому зараз Ахметов, Луческу та їхні підопічні повинні почекати добу. А там уже буде видно - виграє "Шахтар" першість України за шість турів до фінішу, чи за п'ять.

Мірча Луческу у звітній грі дав певний перепочинок деяким лідерам команди. На лаві запасних весь матч так і просиділи Кучер і Степаненко. Тайсон та Едуардо вийшли у другому таймі, Ракицький дискваліфікований, тому відіграв напередодні за молодіжний склад, а Шевчука не було і там.

Таким чином, Містер показав, що у нього у голові переважно був майбутній кубковий поєдинок проти "Карпат". Воно і не дивно, адже чемпіонство від "помаранчево-чорних" уже нікуди не подінеться.

Можливо, саме через відсутність вищезгаданих виконавців "Шахтар" не був схожий на себе у першому таймі. Інколи навіть були серйозні провали у центрі, бо не справлялися опорні півзахисники. І будь гравці "Зорі" більш нахабними, вони цілком могли б доходити до штрафного майданчика, а не сподіватися на дальні постріли.

У перерві Луческу, очевидно, вказав своїм хлопцям на недоліки, і ті заграли гостріше. Щоправда, позаду донеччани також залишали простір, яким так і не скористалися гості. Точніше - їм це не було потрібно. "Зоря" на "Донбас Арені" намагалася втримати нулі на табло.

Не вистояли. Не вистачило якихось десять хвилин. Спочатку Кривцов нарешті використав кутовий, яких було чимало, а далі "Зоря" просто розвалилася. Розумів це і головний тренер луганчан Юрій Вернидуб. Після першого пропущеного м'яча на його обличчі можна було прочитати, що команда приречена. А добивали "чорно-білих" Мхітарян і Луїс Адріано.

У підсумку "Зоря" отримала розгром, а могла розраховувати на очки. Тому результат є досить нелогічним. Але у футболі, як кажуть, цього компоненту шукати не варто. Тепер "Шахтар" очікуватиме матч "Металіста" та готуватиметься до чвертьфіналу Кубку України. Водночас "Зоря" починає потихеньку втрачати шанси на омріяне місце у єврокубках.

Коментарі ()