Головне

Прем’єр-ліга. "Чорноморець" – "Дніпро" 1:2. "Дніпряни" знов у грі

12.04.2013 22:15 556 0
Прем’єр-ліга. "Чорноморець" – "Дніпро" 1:2. "Дніпряни" знов у грі

Якщо згадувати враження від осінньої частини сезону, то двома українськими командами, які найбільше приємно дивували і грою, і результатами, були саме "Дніпро" та "Чорноморець". І дніпропетровці, й одесити покладали на весну чималі надії, але останні результати завдали серйозного удару по амбіціях обох.

Причому доля сьогоднішніх суперників була доволі схожою: після двох перемог на старті року обидва змушені були задовольнитися одним очком у трьох наступних турах. І от тепер - особиста зустріч, яка мала дати відповідь: хто готовий перервати невтішну серію, а для кого чорна смуга продовжиться.

Уже звичні для "Дніпра" кадрові проблеми цього разу компенсувалися тим, що вперше цієї весни вони мали нагоду зіграти на якісному полі. Адже складно сперечатися з тим фактом, що у невиразній грі підопічних Рамоса на старті року чимала доля провини лежить саме на незадовільному стані газону як у Дніпропетровську, так і в Ужгороді з Луцьком, де вже довелося зіграти. Але на стадіоні "Чорноморець" у цьому плані нарікати нема на що, і результат не забарився: гості виглядали значно змістовніше, аніж в останніх зустрічах.

А от ще одна постійна біда "Дніпра" знову нагадала про себе. Уже в дебюті зустрічі Фонтанелло збивав Зозулю у власному штрафному, і суддя Кузьмін навіть показав на 11-метрову позначку. Але, послухавши когось із асистентів, рішення своє скасував. Чому - чесно кажучи, незрозуміло. Хай там як, гості традиційно трохи посперечалися, але згодом заспокоїлися і продовжили грати у футбол.

"Чорноморець" же теж показав себе з хорошої сторони. Віддавши ініціативу гостям, одесити не забували гостро контратакувати, а крім того, дуже небезпечно виконували більшість своїх стандартів. Саме один із таких штрафних ударів і призвів до голу Джедже під завісу першого тайму.

Але постійний пресинг та націленість на ворота у виконанні футболістів "Дніпра" не залишилися без винагороди, і вже невдовзі після перерви свій гол вони також заслужили – чудову передачу Коноплянки з флангу чітким ударом впритул від стійки замкнув Матеус.

За нічийного рахунку дніпропетровці продовжували йти вперед. По ходу другої половини можна було би пред’явити певні претензії до Коноплянки, який часто зловживав індивідуальними діями, втрачаючи м’яча. Але в слушний момент Євген таки зробив усе, як треба: віддав на Зозулю, якого захисники "Чорноморця" залишили самого на лінії воротарського майданчика; перший удар Романа Безотосний відбив, але сам же Зозуля, вже лежачи на газоні, дотягнувся до м’яча і переправив того до сітки воріт.

Таким чином, "Чорноморець" не виграє вже четверту гру поспіль, провалюючи випробування матчами з фаворитами. Наступного туру в команди Григорчука буде остання нагода реабілітуватися на цьому рівні, коли на одеситів чекатиме виїзд до "Металіста".

Що ж до "Дніпра", то ці трудові три очки мали б додати команді тієї впевненості, яка останнім часом, напевне, трохи розгубилася, і без якої нічого робити буде у протистояннях із "Шахтарем" та "Динамо". Але, як би там не було, про справи чемпіонату обом суперникам потрібно на деякий час забути - вже цієї середи на них чекають важливі кубкові виїзди.

Коментарі ()