Головне

Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Шахтар" 1:2. Достойна поразка "левів"

30.03.2013 15:45 1027 0
Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Шахтар" 1:2. Достойна поразка "левів"

Львівські "Карпати" не змогли на власному полі взяти очки в поєдинку проти "Шахтаря". Гол у роздягальню, а потім два вилучення у другому таймі не залишили команді Ніколая Костова навіть шансу на нічию в протистоянні з без п'яти хвилин чемпіоном.

Взагалі, матчі "Шахтаря" зараз інтерес викликають тільки в плані того, за скільки турів до завершення чемпіонату команда Луческу офіційно оформить своє четверте поспіль чемпіонство. Проте, "Карпати" завжди грали проти гірників дуже сильно, в першу чергу через мотиваційну складову.

Так розпочинався і сьогоднішній поєдинок. Львів'яни з усіх сил намагалися ні в чому не поступатися супернику, перші півгодини гри відіграли з донеччанам майже на рівних. Однак, на 33-й хвилині провал в обороні завершився для команди Костова класичною пролуческівською фланговою атакою із результативним завершенням.

Після цього м'яча "Шахтар" почав грати спокійніше, "Карпатам" же, навпаки, не залишалося нічого, крім як намагатися і далі вперто шукати шляхи до воріт Каніболоцького. І в кінцівці тайму левам це вдалося.

При подачі з кутового помилився на виході молодий голкіпер, метушнею у штрафному скористався Жовтюк, який і пробив у стійку. Після цього м'яч прокотився по лінії воріт, звідки його і виніс Шевчук. Арбітр спочатку взяття воріт не зафіксував, але з підказки свого асистента гол таки було зараховано.

Гравці "Шахтаря" були не згодні з таким рішенням, намагалися щось доводити суддівській бригаді, а потім залишили цю марну справу і швиденько забили другого. Після подачі з кутового Ракицький ударом з відскоком від газону відправив шкіряного у сітку воріт Богатінова. На цьому перша половина гри була завершена.

На другий тайм "Карпати" вийшли ще більш заряджені, в деяких моментах навіть перегравали суперника, проте черговий провал в обороні завершився для команди вилученням. Молодий Жовтюк, який став майже героєм першого тайму, забивши гол у ворота "Шахтаря", зірав прохід Адріано. Арановський вирішив показати гравцеві пряму червону картку, хоча, суб'єктивно, в цьому епізоді можна було обійтися і жовтою.

Після цього епізоду нерви не витримали у львівської публіки, яка і вступила у гру, закидавши гравців "Шахтаря" весняними сніжками. Зусиллями лідерів "Карпат" публіка була вгамована, проте, як виявилося, не на довго.

Через десять хвилин Даушвілі підіграв собі рукою в одному з моментів, і арбітр показав йому жовту картку, яка стала другою. Трибуни були вкрай незадоволені таким рішенням, тому на лаву запасних "Шахтаря" полетіли вже не сніжки, а пляшки та інші предмети. Суддя навіть збирався завершити матч, проте, порадившись зі своїми колегами, вирішив дати командам дограти поєдинок.

У меншості "Карпати" взагалі нічого не могли запропонувати супернику, і навіть вилучення Тейшейри на останніх хвилинах їм ніяк не допомогло. Львів'яни програли за рахунком, проте не за характером і бійцівськими якостями. Граючи вдев'ятьох, "Карпати" не сіли біля свого штрафного, а продовжували йти вперед. Очки команда Костова втратила, а от повагу - заслужила.

Коментарі ()