Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Говерла" 1:0. Хав'єр виводить "Металіст" на друге місце

18.03.2013 21:10 1003 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Говерла" 1:0. Хав'єр виводить "Металіст" на друге місце

Вже вкотре за останні три роки цей гравець рятує "Металіст" від конфузу, або ж просто приносить команді Маркевича надважливу перемогу! Клейтон Рібейро Хав'єр довгий час виконував функції капітана харківської команди. І хоча з часом капітанська пов'язка перейшла до Хосе Ернесто Соси, Хав'єр і надалі залишається безсумнівним лідером команди на полі.

Невідпорний удар зі штрафного у виконанні бразильця став єдиним голом у зустрічі "Металіста" з "Говерлою". Цей матч у понеділок закрив програму 21 туру української Прм'єр-ліги, і вніс певні корективи у верхню частину турнірної таблиці.

Завдяки цій перемозі, команда Мирона Маркевича заскочила на друге місце, і тепер на одне очко випереджає "Динамо" та "Дніпро". До слова, звитяга над ужгородцями стала вже сьомою поспіль перемогою "Металіста" в чемпіонаті України. Доволі сприятливий календар (наступні чотири матчі команда Маркевича зіграє проти "Кривбаса", "Волині", "Ворскли" та "Чорноморця") може допомогти бронзовому призеру закріпитися на другій позиції, адже головні конкуренти стабільністю, м'яко кажучи, не вржають...

Що ж до самої гри, то харків'яни не здивували (хоча дуже хотілося б), і зіграли у притаманній їм зразка цієї весни зарозумілий футбол. У першому таймі команда багато створювала, однак відсутність холоднокровності у завершенні атак ніяк не дозволяла харків'янам відкрити рахунок. По перерві не надто швидких Жажу та Торреса замінили Клейтон Хав'єр і Крістальдо, це і стало запорукою успіху.

"Говерла" для нічиєї, не кажучи вже про перемогу, не зробила майже нічого. Поодинокі випади після стандартів лише розім'яли Олександра Горяїнова, а заміни не внесли нічого нового у надто беззубу гру підопічних Севідова. Тож, команда продовжує борсатися на дні турнірної таблиці, і з відставанням від "Ворскли" у 9 очок займає друге місце з кінця.

Коментарі ()