Головне

У "Карпатах" кажуть, що Лукас вів себе непрофесійно і пропозицій щодо нього клуб майже не отримував

20.02.2013 17:13 453 0

Іспанський атакувальний хавбек "Карпат" Лукас сам винен у тому, що наразі перебуває у дублюючому складі команди, лідером котрої був ще восени.

До цього звівся спіч гендиректора "левів" Ігоря Дедишина, котрий спілкувався з кореспондентом "Команди".

"У лютому іспанець перебував у Львові через обставини, що не залежали від клубу. Нашим завданням було створити Лукасу належні умови для індивідуальних занять. У контракті чітко вказано, що клуб зобов'язаний зробити це для футболіста. А те, що іспанець не поїхав на заключний збір, - рішення головного тренера, яке потім було підтримано і клубним керівництвом. Тільки не подумайте, що все через небажання Лукаса пролонгувати контракт, який закінчується в грудні 2013 року", - почав він.

"Повірте, якби ми грунтувалися на цьому, то гравець не з'явився б і на перших двох зборах. Буду відвертим: ми вели переговори з Лукасом про продовження угоди значно раніше - в минулому році, навіть обговорили умови, але чому далі не зрослося, краще поцікавитися у самого гравця і його агента", - зазначив Дедишин.

"А оскільки недавно Лукас в інтерв'ю заявив, що вже не бажає підписувати нову угоду, то більше на цю тему розмов з ним не ведемо. Просто домовилися, що до закінчення діючого контракту він буде професійно виконувати свої обов'язки. І його відсутність в лютому в Антальї якраз і викликана непрофесіоналізмом на двох перших зборах. Йдеться про ставлення до тренерів, партнерів, клубу в цілому. Повторюю, що дані рішення по Лукасу носять виключно дисциплінарний характер", - ще раз підкреслив він..

На думку Дедишина, якщо гравець зрозуміє, що поводиться неадекватно, то клуб буде готовим до діалогу, а його нинішня поведінка - це виклик команді, визначальним фактором у якої є атмосфера в колективі.

"Лукас схильний до впливу з боку, в першу чергу свого агента, який докладає зусилля, спрямовані на те, щоб через рік його клієнт пішов в іншу команду безкоштовно. Як можна оцінювати дії агента, який веде за спиною переговори з грецькими "Олімпіакосом", ПАОКом, німецьким "Вольфсбургом", російським "Спартаком"? Хіба це нормально по відношенню до клубу, який багато зробив для зростання його клієнта?", - дивується він.

"Тим більше що ці заяви про багатомільйонні пропозиції по Лукасу не підтверджені документально. У іспанця було тільки одне офіційне запрошення - від швейцарського "Люцерна". Але, порадившись з гравцем, ми прийняли рішення, що він туди не поїде. Так, ще є лист від керівництва ПАОКа про те, на яких умовах футболіст може опинитися в Салоніках. Я обговорював цю тему з генеральним директором грецького клубу, але запропоновані за Лукаса 800 тисяч доларів нас не влаштували. Тому нам вигідно, щоб за нинішніх обставин іспанець ще як мінімум рік виступав за "Карпати" і своєю результативною грою допоміг львівському клубу", - резюмував Дедишин.

Коментарі ()