Головне

Уткін: Щастя, що Україна не найняла Ерікссона

05.01.2013 16:15 406 0

Рішення ФФУ відмовитися від послуг шведського тренера Свена-Йорана Ерікссона було 100-відсотково вірним.

Таку думку висловив відомий російський журналіст і телекоментатор Васілій Уткін.

"Я думаю, щастя, що Україна не найняла Ерікссона. За серйозні гроші команда отримала б людину, яка давно "поїхала з ярмарки", - вважає він.

"Мені зовсім незрозуміло, як можна розглядати ді Маттео. Це, по-перше, кіт у мішку. Єдина логіка його обговорення - він зараз без роботи", - продовжив фахівець.

На думку росіянина, взагалі незрозуміло, навіщо молодому тренеру, який має суперечливу кар'єру з великим успіхом і великою невдачею, незрозуміла, чужа йому збірна з сумнівними перспективами і при цьому терміново.

"Ді Маттео потрібен клуб, щоденна робота, інакше його ніхто не почне сприймати всерйоз. Про Магата я теж нічого не скажу певного. Це хороший тренер, але взагалі весь його знаменитий метод має на увазі постійну, повсякденну роботу з гравцями за абсолютно певною схемою - як це проектується на збірну? Це питання тонке, відповіді на нього я не знаю", - зізнався Уткін.

"Я і про Фоменка нічого толком не знаю, крім того, що його поважають колеги, вважають тренером - постановником гри і цілком недооціненою людиною. Це не мої слова, але минулого літа я щодня спілкувався з футбольними людьми України, багато питав і слухав", - згадує він.

"Так що вибір неочевидний і спірний, а значить відповідальний. Очевидного тренера не було. Ось і все", - написав Уткін у своїй конференції на sports.ru.

Коментарі ()