Головне

Сабо: Фоменко не повинен гарантувати вихід України на чемпіонат світу

26.12.2012 19:52 726 0

Вимагати від Михайла Фоменка неодмінного виходу збірної на ЧС-2014 не треба - він має право на помилку.

Про це сказав один з попередників фахівця на посаді головного тренера національної команди Йожеф Сабо.

"Фоменко краще знає український футбол і українських гравців, ніж Ерікссон. Не так багато часу залишилося до офіційних матчів, тому все це і переважило на користь Фоменка. Вибір зроблено - і слава богу", - почав він.

"Швед, при всій повазі, в останні роки нічого не добився, три місяці в одному місці попрацював, три місяці в іншому. Я і раніше казав, що бачу головним тренером національної збірної Фоменка. Ще в числі кандидатів називав Маркевича, Калитвинцева, Павлова. У підсумку на одному з них і зупинилися", - задоволений він.

На думку Сабо, у Фоменка великий досвід, він вимогливий тренер, любить дисципліну, і гравці його зрозуміють.

"Головне завдання для Фоменка, на мій погляд, повернути бойовий дух збірної. Мені здається, в останніх матчах цього не вистачало найбільше", - переконаний він.

"При всьому нашому оптимізмі, вважаю, що шанси вийти на чемпіонат світу у нашої команди мізерні, тому не варто після закінчення відбіркового циклу приймати рішення по тренеру. Він не повинен давати гарантії, що збірна вийде на чемпіонат", - закликав Сабо.

"Краще вже готувати команду до відбіркових ігор на Євро. Щоб вийти на чемпіонат світу, треба вигравати всі матчі, думаю, це зробити збірної буде проблематично", - цитує Йожефа Йожефовича championat.com.

Коментарі ()