Головне

Коньков каже, що в Ерікссона не було б часу знайомитися з українським футболом

26.12.2012 15:48 812 0

Михайло Фоменко був призначений головний тренером збірної України, бо є українським фахівцем і має відчуття гордості та патріотизму.

Про це на брифінгу із журналістами у середу, 26 грудня, повідомили президент ФФУ Анатолій Коньков і віце-президент ФФУ Анатолій Попов, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

"Вибір був зроблений на користь Фоменка у першу чергу тому, що це доморощений тренер. Він краще знає специфіку сьогоднішнього українського футболу. А це дуже важливо для вирішення завдань", - сказав Попов

"І, напевне, суть патріотизму, який останнім часом був втрачений у нашій збірній. Тут Михайло Іванович має свою точку зору, відчуття гордості та патріотизму за свою країну", - додав Коньков.

За словами віце-президента, голосування не було таким простим, як здається на перший погляд.

"Були обговорення. І думки були далеко не завжди однозначними. І у тих, і в інших були свої аргументи. Однак зваживши всі "за" та "проти", ми прийшли до такого висновку. На даному етапі ми вважаємо, що кращим тренером для збірної буде наш фахівець", - пояснив Попов.

Коньков у свою чергу зазначив, що Свену-Йорану Ерікссону потрібен був би час, аби у повній мірі познайомитися з українським футболом.

"Хто може знати ситуацію у нашому футболі краще? Поки пан Ерікссон буде знайомитися з футболістами, обстановкою, вивчати деталі та тонкощі нашого футболу, напевне, пройде певний час. А у нас, так склалося, часу немає", - сказав він.

"Але не ми винні, що таким чином визначалося питання про призначення головного тренера збірної. Те, що відбулося, те відбулося. Не будемо вдаватися у глибокі подробиці, але те, як вчинив зі збірної України Олег Блохін, і є питанням для обговорення" - підсумував Коньков.

Коментарі ()