Головне

Сьомін: "Кубок СНД виглядає реалістичніше, ніж чемпіонат"

16.12.2012 13:08 630 0

Кубок СНД виглядає реалістичніше, ніж об'єднаний чемпіонат.

Таку думку висловив екс-тренер київського "Динамо" Юрій Сьомін.

"Беззаперечно, обидва турніри - самодостатні, вони щороку стають сильнішими. Одразу висловлю свою позицію: я не уявляю собі, яким чином можна втілити в життя проект із так званим чемпіонатом СНД", - зазначив тренер.

"По-перше, не можу збагнути принципи відбору: яке представництво буде з кожної країни, за якими критеріями вони потраплять до цього уявного змагання. Ще одне питання: що робити командам, які наразі виступають у вищих дивізіонах, а потім змушені будуть переміститися до другої, за рангом, першості?", - зазначив Сьомін.

На думку тренера, об’єднаний Кубок виглядає значно реалістичніше.

"Об’єднаний Кубок виглядає значно реалістичніше, ніж об’єднаний чемпіонат. Хоча й тут існує кілька очевидних нюансів. Приміром, як мотивувати учасників? Переконаний, вихід лише один: вступати в перемовини з УЄФА, щоби бодай переможець цього турніру отримував путівку до групового етапу Ліги чемпіонів", - сказав він.

"Певне, така можливість - найкраща мотивація для всіх клубів. Отже, якщо вже кортить об’єднуватися, то слід робити це суто на Кубковому рівні", - цитує Сьоміна Український футбол.

Коментарі ()