Головне

Стеценко: "Дніпро" повністю виконує завдання на сезон

12.12.2012 16:17 581 0
Стеценко: "Дніпро" повністю виконує завдання на сезон

У дніпропетровському "Дніпрі" розраховують на вдале продовження сезону 2012/13 років, для чого не збираються сидіти, склавши руки.

Про плани команди та враження від вже зіграних матчів розповів генеральний директор клубу Андрій Стеценко.

Про першу половині сезону

- Звичайно, ми всі задоволені, а як інакше? Команда повністю виконує завдання на сезон. "Дніпро" займає другий рядок у чемпіонаті України, продовжує боротьбу у національному Кубку і Лізі Європи.

Все це пов'язую з тим, що деякі футболісти (в першу чергу, Джуліано) помітно додали (завдяки тренерському штабу у тому числі), що відразу ж позначилося на результаті.

Завдання на другу половину сезону не міняються - зайняти місце в трійці і якомога краще виступити в інших змаганнях.

Про чемпіонат СНД

- Вважаю це малоперспективним. По-перше, моментально виникає питання: як буде визначатися єврокубкова квота? Скажімо, якщо український клуб займе 10 місце в чемпіонаті СНД, але при цьому буде другим серед команд своєї країни, чи дасть це право грати в єврокубках? І таких моментів - маса.

Якщо їх не вирішити - а рішення поки ніхто не пропонує - швидко втратить свою цінність і можлива комерційна складова турніру, адже провідну роль в будь-якому випадку повинні відігравати спортивні цілі. Так що особисто я поки що, крім красивої ідеї з нотками ностальгії, нічого не бачу.

Ситуація з персоналом

- Тут все просто. У тренера-методиста Альваро Рейни закінчився контракт, і він прийняв рішення повернутися на Батьківщину. Ніяких розбіжностей у нас не було, все пройшло цивілізовано. Думаю, що у нього вже є варіанти для роботи в Іспанії. Головний тренер був у курсі ситуації, і ми зі свого боку вже підшукуємо заміну.

Крім цього, закінчився контракт фізіотерапевта Хав'єра Бесерри, і нова угода не була підписана через те, що ми не знайшли спільну мову з фінансових питань. В даний момент ведеться робота з пошуку кандидатів на цю вакансію, і деякі напрацювання вже є. Думаю, після виходу команди з відпустки ми остаточно визначимося з тими, хто замінить і Рейну, і Бесерру.

Хто залишить "Дніпро"

- Про орендованих Майкла Одібе і Олександра Алієва ви вже в курсі. Щодо інших поки ясності немає. Очевидно, що тренерський штаб не дуже розраховує на Самуеля Інкума та Дениса Олійника, але пропозицій по них не надходило. Ще складніша ситуація з Дереком Боатенгом, який, на жаль, все робить заради того, щоб наші відносини перейшли рамки взаємної поваги.

Пропозиції по нашим провідним гравцям, є, але їх складно назвати серйозними. Іноді створюється враження, що потенційні покупці не розуміють, що за хороших футболістів треба платити хороші гроші.

У той же час на Дениса Кулакова тренерський штаб розраховує і сподівається, що після плідної роботи взимку він остаточно поверне колишні кондиції.

Прощання з Віталієм Денисовим

- Контракт Денисова добігає кінця, але ми так і не змогли прийти до спільного знаменника. Клуб пропонував нову угоду з покращеними умовами, однак цього виявилося недостатньо. У будь-якому випадку ми дякуємо Віталію за роки, проведені з нами.

Посилення

- В першу чергу нам потрібен центральний захисник, і робота в цьому напрямку ведеться самим активним чином. Додам, що найбільш імовірним кандидатом є бразильський захисник з титулованого бразильського клубу.

Також не виключаю появу нового виконавця в зону півзахисту-атаки. Ймовірно, і в цьому випадку це буде південноамериканський футболіст з хорошою швидкістю і технічною оснащеністю.

fcdnipro.com

Коментарі ()