Головне

Суркіс пояснив, чому від України на Євро-2020 можуть претендувати лише Київ і Донецьк

11.12.2012 09:11 562 0
Суркіс пояснив, чому від України на Євро-2020 можуть претендувати лише Київ і Донецьк

Чемпіонат Європи 2020 року вирішили проводити у кількох країнах через наслідки глобальних економічних проблем.

Про це заявив почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, який повернувся із засідання виконкому УЄФА у швейцарському Ньоні.

"Уже сьогодні абсолютно очевидно, що арени, на яких відбудуться матчі Євро-2020, повинні приймати не менше 50 тисяч глядачів. Також зрозуміло, що УЄФА, можливо, відмовиться від прийому заявок, якщо у них буде йти мова про будівництво стадіонів", - сказав він.

"Ми добре знаємо, якою ціною далося Україні проведення Євро-2012 в умовах цейтноту та фінансової кризи. Сьогодні наслідки глобальних економічних проблем відчувають на собі і розвинені європейські країни. А це є суттєвою перешкодою для фінансування таких проектів з бюджету однієї країни", - зауважив Суркіс.

За словами колишнього керманича ФФУ, наразі мова йде про зміну формату турніру тільки у 2020 році, який відбудеться у 12-13 країнах.

"Але й у більш віддаленій перспективі мова буде йти про те, щоб не покладати такі непомірні витрати на одну або дві приймаючі країни, як це було раніше. Іншими словами, потрібно продумати такий механізм організації турніру, щоб надалі уникнути важкого фінансового тиску", - пояснив він.

Суркіс упевнений, що ФФУ буде намагатися провести консультації з урядом, щоб Україна також подала заявку на участь у Євро-2020.

"А у нас, відповідно, є тільки два міста-претенденти: Донецьк з його 50-тисячною "Донбас Ареною" та Київ з 70-тисячним НСК "Олімпійський". У цей список справді можуть потрапити міста, які раніше не приймали таких масштабних спортивних заходів. Але я думаю, що це питання поки рано обговорювати", - зауважив він.

"Ми ще повністю не розуміємо, якими будуть критерії відбору. Крім місткості стадіонів, напевно, буде прийматися до уваги і географічний фактор. Адже не можна розтягнути турнір по Європі настільки, щоб від цього постраждали інтереси вболівальників", - цитує його sport-express.ua.

Коментарі ()