Головне

Колліна запевняє, що рівень арбітражу в Україні підвищується

10.12.2012 14:41 476 0

Станом на кінець 2012 року в Україні працюють 10 арбітрів ФІФА - 7 чоловіків і 3 жінки. За попередньою інформацією, ще два рефері поповнять цей список наступного року.

Про це, а також про інші аспекти роботи суддів в Україні, розповів куратор системи українського арбітражу П’єрлуїджі Колліна, пише прес-служба ФФУ.

"16 жовтня в Федерації футболу України відбулась зустріч керівництва Федерації з тренерами команд Прем’єр-ліги. У межах даного заходу було також організовано зустріч керманичів клубів з представниками комітету арбітрів", - сказав він.

"Я завжди був прихильником того, що обмін думками є надзвичайно корисним, що і було підтверджено цією зустріччю: тренери вперше мали змогу особисто висловити свої ідеї, критику та думки про позитивні зміни.

Також Колліна зазначив, що хотів би окремо відзначити створення нового проекту "Національна школа футбольного арбітра", який стартує на початку січня 2013 року та буде функціонувати на всій території України.

"Метою даного проекту є зростання кількості арбітрів. Зараз в Україні 1400 арбітрів, а в Німеччині - 80 000. Звичайно, ми ніколи не досягнемо такої високої позначки, але ми повинні докласти всіх зусиль, щодо збільшення цієї кількості", - пояснив він.

"Про підвищення рівня арбітражу свідчить і статистика щодо зростаючої кількості призначень українців на міжнародні матчі. З початку вересня до сьогодні 25 українських рефері та їх асистенти провели 18 матчів міжнародного рівня. Серед цих ігор - три матчі групового турніру Ліги Європи та три зустрічі у межах відбірного раунду ЧС-2014", - зауважив куратор.

Коментарі ()