Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Говерла" 5:1. Були варіанти?

24.11.2012 18:18 906 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Говерла" 5:1. Були варіанти?

Чемпіон та найсильніший на сьогодні клуб України проти команди, що не змогла навіть набрати 18 чоловік у заявку. Як ви гадаєте, мав закінчитися такий матч? Все і вийшло закономірно - розгром, котрий "Шахтар" завдав "Говерлі", міг би бути й більш відчутним.

Донеччани почали тиснути з перших хвилин і вже на старті гри завдали три нокаутуючих удари. Ілсіньо, Вілліан та Мхітарян реалізували лише половину моментів, що створив до 17-ї хвилини "Шахтар". Захисники ще й допомогли - спочатку була скидка на Ілсіньо, потім оборонці прогавили пас Срни і ривок "десятки", і, нарешті, Мхітарян після передачі Фернандіньо мав дуже багато часу, щоб подумати, як саме буде забивати.

Незабаром суддя двічі пробачив "Говерлу" - футболісти ужгородців достатньо чітко грали рукою у власному штрафному майданчику, однак рефері, вочевидь, розумів, що допомоги "Шахтар" сьогодні не потребує. Ужгородці "віддячили" спробою створити примару інтриги - перед самою перервою Ле Таллек скоротив відставання у рахунку і на перерив команди пішли за респектабельних 3:1.

"Шахтар" така ситуація трохи образила і по перерві господарі одразу побігли на ворота аутсайдерів. Втім, забити не вдавалося, аж поки Луческу не наважився на дещо нестандартну заміну - Срна поступився місцем на полі Кості. Трохи призабутий у світлі теперішніх подвигів Тейшейри бразилець чітко переграв воротаря після чергового провалу захисту "Говерли".

Згодом зіграє й інша заміна румунського тренера - Девіч, котрий замінив інертного Едуардо, майстерно виконав штрафний метрів з 25. Будемо сподіватися, що цей гол передуватиме поверненню Марко у основну обійму команди, звідки він, як і Коста, дещо випав. Описувати всі моменти, які мав "Шахтар", нема сенсу - команда грала у своє задоволення і інколи трохи "перегравала".

Трохи непокоять чергові провали у захисті, котрими "Говерла" так і не змогла скористатися. Найкращий шанс ще за рахунку 4:1 мав Міщенко, який розгубився, вийшовши на ворота САМОГО "Шахтаря". У парі епізодів впевнено зіграв Кучер, котрий став капітаном команди після уходу з поля Срни та Фернандіньо (те, що Луческу дав відпочити Ферні - показово). Але всі помилки у матчі з суперником рівня "Говерли" на результат вплинути все одно не могли. Тож, все закономірно, все закономірно...

Коментарі ()