Головне

Прем'єр-ліга. "Арсенал" - "Шахтар" 2:0. "Гірників" зупинено, у Києві

17.11.2012 22:37 1100 0
Прем'єр-ліга. "Арсенал" - "Шахтар" 2:0. "Гірників" зупинено, у Києві

Будь-якій історії рано чи пізно приходить кінець. Так сталося і з серією донецького "Шахтаря", який пройшов перше коло чемпіонату України сезону-2012/13 не втративши жодного очка. Зрозуміло, що пройти весь шлях без поразок можна, однак, щоб і внічию не зіграти - навряд. Ні, можливо в історії світового футболу десь і були такі випадки. Просто пригадати ось так відразу якось не вдається.

І тут же варто зазначити, що є різні поразки (про це ж казав Олексій Михайличенко після сьогоднішнього програшу у Донецьку "Металургу"). Буває, що пропускаєш на останній секунді та втрачаєш, здавалося, закономірну нічию (як із "Челсі" у Лондоні), а буває, як у суботу, 17 листопада, у Києві у зустрічі з "Арсеналом".

"Шахтар" "сидів" на воротах суперника фактично весь матч. Винятком тільки перші хвилин двадцять, коли кияни навіть організовували тактичні та комбінаційні атаки. Однак, що з того? "Гірники" за весь поєдинок мали лише ДВА моменти. Перший: на 39-ій хвилині Паньків майже з дев'ятки витягнув м'яч після удару Срни зі штрафного. Другий: на 91-ій Фернандіньо отримав довгу передачу та пробив - м'яч пролетів у сантиметрах від стійки. Все! Аж не віриться, правда?

Тепер по грі розпіарених бразильців "Шахтаря". Тут коротко та ясно. Як не було у першому таймі видно Косту (Дуглас кілька разів у руки Паньківу прострілив) та Тейшейру, так у другому розчинилися на полі і Вілліан з Ілсіньо.

Звичайно, лише найкращих слів заслуговує "Арсенал". Вони лише кілька разів програли верхову боротьбу у власному штрафному майданчику. І нічого навісні чи прострільні передачі з флангів "Шахтарю" не дали. І дарма Леонід Кучук не поділився з футбольною Україною, у чому ж секрет перемоги над чемпіоном. Думається, кожен тренер прислухався б до нього.

А вилучення Ракицького, запитаєте Ви. Залишуся при своїй думці, що міг Олександр Дердо показати тільки жовту картку. Фол був, але чи останньої надії - ось питання. Але нічого не змінює ця червона картка. Не було гри у "Шахтаря" сьогодні. І, чесно кажучи, є над чим задуматися Мірчі Луческу, особливо напередодні вирішальний баталій у Лізі Чемпіонів. Хоча є думка, що там "гірники" будуть віддаватися на всі сто.

Тепер відверто. "Шахтар" не хотів грати сьогодні. Не було помітно жаги, не горіли очі, як популярно було казати раніше. Звідси виникає хороше запитання: якщо бразильці не хочуть грати, то навіщо їх випускати? Можливо, краще дати шанс молодим хлопцям. Школа у Донецьку працює добре, це ми знаємо.

Отже, маємо сенсаційну перемогу "Арсенала" над донецьким "Шахтарем" у першому турі другого кола. Перемогу, в цілому, заслужену. І нехай кажуть, що кияни зіграли у таке собі катеначо, три очки у них уже ніхто не відбере. А "Шахтарю" варто таки не ставити хрест на чемпіонаті. Відрив великий, але все може статися.

Коментарі ()