Головне

Федорчук: "Шевченку свій імідж до "лампочки"

13.11.2012 15:32 453 0

Україна стала низькосортною футбольною державою.

Таку думку висловив колишній головний тренер "Таврії" Олег Федорчук, коментуючи інформацію про можливе призначення Андрія Шевченка тренером збірної України.

"Ви можете собі уявити, щоб Девід Бекхем через три місяці після завершення кар'єри очолив національну команду Англії? Я не можу. Пропозиція Шевченку засвідчила про те, що ми стали низькосортною футбольною державою. Це тільки Болгарія може поставити Стоїчкова, а Румунія - Хаджі. І ті, до речі, нічого не досягли на посаді головного тренера збірної", - сказав він.

"Ясно, що ФФУ не готова нині вирішити питання з головним тренером. Дратують розмови про національність. Не може бути національності у цій справі. Ти або тренер, або ні. І яка різниця — українець, молдаванин чи іспанець. Скоро ми будемо брати приклад з Гітлера, який міряв людей за чистотою їх крові", - зазначив фахівець.

На питання, чи прийме Шевченко пропозицію, Федорчук відповів: "50 на 50. Ясно, що Федерація футболу втрачає свій імідж такими "жартами". А сам Шевченко, у мене таке враження склалося, про свій імідж ніколи і не думав. Ні коли йшов до "Челсі", ні коли зайнявся політичною кар'єрою. Причому я не кажу добре це чи погано, я констатую: Шевченку свій імідж до "лампочки".

"А чи візьме він збірну - мене, чесно кажучи, не хвилює. Збірна перетворилася на розмінну монету: тренера немає, гравці не хочуть до неї їхати. Раніше "сачкував" Ракицький, тепер Гусєв, Коноплянка, Ярмоленко", - цитує Федорчука gazeta.ua.

Коментарі ()