Головне

Ідея Платіні про Євро-2020: у 13 столицях, поки без Києва

13.11.2012 14:26 438 0

Ідея президента УЄФА Мішеля Платіні провести чемпіонат Європи по всьому континенту починає набувати обрисів після того, як німецький "Bild" опублікував подробиці.

Авторитетний німецький таблоїд стверджує, що матчі Євро-2020 будуть зіграні в 13 містах різних країн. Швидше за все, Платіні сам зробить доповідь з цього питання на засіданні Виконавчого комітету УЄФА 7 грудня, а вже в січні вони можуть бути ратифіковані.

"Мішель Платіні розповів про свою ідею на зустрічі між нами. Але майте на увазі, це все не є офіційним, поки не буде запропоновано і затверджено Виконавчим комітетом УЄФА", - розповів газеті президент Футбольного союзу Німеччини (DFB) Вольфганг Нірсбах.

Bild повідомив, що 12 міст різних країн будуть обрані в залежності від жеребкування. У турнірі, в якому братимуть участь 24 команди, в першу чергу, будуть виходити з інтересів самих могутніх країн і рейтингу національних збірних.

Наприклад, 12 команд, які кваліфікуються, будуть мати перевагу при жеребкуванні і виборі міст, в яких будуть грати. Матчі в кожній групі проходитимуть у двох містах. Для проведення фінальної частини будуть визначені ці 12 міст, а от фінал турніру відбудеться в місті, в якому до цього не було жодного матчу.

Газета Bild називає міста, які в даний момент розглядаються в якості господарів, практично Панєвропейського турніру. Це Берлін, Мадрид, Лондон, Лісабон, Рим, Амстердам, Москва, Загреб, Афіни, Базель, Париж і Брюссель. Фінал - у Стамбулі.

Варто відзначити, що це все ж попередній список міст, виходячи з положення національних збірних у рейтингу. Так що, якщо Україна зробить прорив, то і Київ зможе претендувати на проведення матчів Євро-2020, пише Террикон.

Коментарі ()