Головне

Шевченка на тренера збірної України висунув Ахметов?

12.11.2012 23:27 673 0
Шевченка на тренера збірної України висунув Ахметов?

Новина про пропозицію Андрію Шевченку очолити національну збірну України збила з пантелику багатьох, і не лише журналістів. І справа навіть не в тому, що Шевченко не тренував жодну команду, немає тренерської ліцензії і, взагалі, хотів займатися гольфом.

Тут новина в іншому, як це було подано. Про пропозицію очолити національну команду заявив, як і годиться, очільник Федерації футболу України Анатолій Коньков. Люди, які розуміють новітню кухню українського футболу добре знають, що пан Коньков без відмашки згори навіть не відкриє фуршет у Будинку футболу.

Безпосередні команди Коньков отримує від головного хокеїста країни, який у свою чергу радиться вже з головним футболістом країни, які обидва з Донецька. 

Дивним виглядає висунення Шевченка на нову посаду ще й тому, оскільки ще у жовтні головним претендентом на цю посаду після самоусунення Блохіна був Олександр Заваров. Його спочатку ввели в тренерський штаб національної команди на матчі відбору до ЧС-2014 з Молдовою та Чорногорією. Пізніше Заварову довірили готувати збірну до товариського матчу з Болгарією. Але за ці два тижні, очевидно, щось відбулося.

Як стало відомо "Чемпіону" з власних джерел, Борис Колесніков, який просував Заварова на цю посаду, чомусь дав задній хід і пояснив, що є інша кандидатура на це місце. Кажуть, Заваров образився, але вирішив підготувати команду до гри з болгарами. Він ще очікує, що Шевченко може відмовитися від пропозиції стати тренером.

Як стверджує джерело, кандидатура Андрія Шевченка визріла в голові Ріната Ахметова. Причому відбувалося це все в лічені дні. Знаючі люди кажуть, що партія "Україна-вперед", за списком якої балотувався Андрій Шевченко, фінансувалася Рінатом Ахметовим. Як відомо, Шевченко депутатом не став. Після того, як Шевченко позбувся шансів дебютувати у політиці, він мав розмову з Рінатом Ахметовим, де йому і натякнули на можливість очолити національну команду. В приклад красномовно наводилися і Гвардіола, і навіть Беккенбауер у молоді роки.

Начебто Шевченко взяв тиждень на роздуми, і буцімто "клюнув". Хоча за ці дні може відбутися що завгодно. 

Очевидно, що нового тренера національної команди назвуть після гри з Болгарією. І якщо Шевченко все-таки погодиться (90%), то йому готувати команду до відбору на ЧС-2014, старт якого ми успішно провалили.

Поки що мало зрозуміло навіщо це все Шевченку. Йому свого часу пропонував залишитися тренером в "Динамо" Ігор Суркіс, але Шева обрав політику і нових повелителів з Донецька.

P.S Шевченку варто задуматися, оскільки усі проекти "донецьких" закінчувалися для них особисто та Шеви провально. У 2004 році Шевченко підтримав на виборах Президента Віктора Януковича....

У 2012 році на виборах до Верховної Ради Шевченко знову пролітає, і знову чий проект, ми усі знаємо. Якби володарю "Золотого м`яча" не дати маху і з національною командою...

Коментарі ()