Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Металіст" 2:0. Рамос переграє Маркевича в дербі

03.11.2012 22:45 571 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Металіст" 2:0. Рамос переграє Маркевича в дербі

Футбольний Дніпропетровськ дочекався на головний день сезону. Настав час найпринциповішого протистояння, настав час дербі. Чергова зустріч "Дніпра" та "Металіста" не розчарувала любителів гострих відчуттів: трибуни "Дніпро Арени" заповнилися вщент, і на фоні гучних скандувань через усе поле та вибухів піротехніки, що майже безперервно літала між гостьовим та домашніми секторами, не відчути атмосфери непримиренної боротьби та чистої ненависті було просто неможливо.

Не лишилися осторонь і футболісти обох команд, для яких історичне суперництво вболівальників помножилося на турнірну ситуацію, де ціна перемоги у "срібній" гонці була як ніколи високою. Поступатися ніхто не хотів, не обійшлося й без традиційних для таких матчів сутичок і навіть вилучення, яким "порадував" наприкінці Вільягра.

Якщо ж говорити безпосередньо про футбол, то перевага "Дніпра" проявилася вже по перерві. У першому таймі господарі якщо й володіли ініціативою, то виразити її у вигляді гольових моментів їм не вдавалося. Але ледь почався тайм другий, як "Дніпро" притиснув хакрів’ян до їх воріт, що завершилося пенальті у ворота "Металіста" за гру Фініньо рукою. Але 11-метровий удар Селезньов не реалізував.

Цікаво, що лише три дні тому пенальті, не забитий суперником, призвів до сплеску активності "Дніпра" та затвердження переможного рахунку. Цього разу дніпропетровці самі опинилися у ролі тих, кому не пощастило, але результат вийшов той самий.

Господарі додали обертів, і вже за дві хвилини реалізували інший стандарт: Ротань неймовірним чином відправив м’яча у "дев’ятку" воріт Горяїнова зі штрафного з відстані понад 30 метрів! А коли після цього "Металіст" розкрився і став лишати більше вільних зон господарям, ті почали частіше тікати у контратаки і невдовзі подвоїли рахунок. Гольовий момент створив Євген Коноплянка, який протягнув м’яча повз кількох суперників та віддав на Джуліано, а бразилець влучно пробив низом у дальній кут.

Не можна сказати, що після цього "Металіст" здався, але достойно відповісти впевненою грою, перш за все, у нападі вони так і не змогли. Матч так і завершився, Рамос заслужено переграв Маркевича - вперше у своїй українській кар’єрі.

"Металіст" знову відстає від "Дніпра" на 6 очок, і омріяне срібло знову віддаляється від харків’ян. Зате виглядає все реальніше для "Дніпра". І вже не лише через слабкість конкурентів, як було за часів Протасова 5 років тому, коли реанімація "Динамо" Сьоміним звела нанівець усі осінні успіхи дніпропетровців. Зараз команда Рамоса справді грає, і досягає результату, що дає можливість вболівальникам повірити, що успіх нарешті можливий. Чим це все закінчиться - весна покаже, але на даний момент саме "Дніпро" виглядає фаворитом у боротьбі за срібло.

Коментарі ()