Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Металург" З 2:0. Мінімум затрат перед "Челсі"

03.11.2012 16:57 396 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Металург" З 2:0. Мінімум затрат перед "Челсі"

Очікувати, що "Металург", який іде останнім, до того ж має фінансові проблеми, зможе відібрати очки на "Донбас Арені" у "Шахтаря", якого чи не зараз уже можна вітати з чемпіонством, не доводилося. Так, можна було розраховувати, що запоріжці дадуть бій фаворитам, адже, як часто буває, на такі поєдинки пильність фаворитів "притуплюється".

Окрім того, не варто забувати, що на "Шахтар" у середу очікує надважливий поєдинок у Лізі Чемпіонів проти "Челсі". Саме тому Мірча Луческу не випустив оптимальний склад на звітну гру. Є така думка, що він випустив сьогодні тих, на кого у більшій мірі розраховуватиме у завершальних матчах Прем'єр-ліги. Водночас, як основа готуватиметься до боротьби за плей-офф ЛЧ.

Загалом, "гірники" перемогли впевнено та спокійно. Але відчувається, що з кожною грою їм стає все важче. І тут величезний плюс для Луческу, адже він має довгу лаву запасних, яких може подивитися ось у таким зустрічах. "Шахтар" особливо вперед не поспішав, як і в останніх трьох матчах. Вони знали, що свій момент використають. Так і сталося - Коста у середині першого тайму реалізував пенальті.

Щодо "Металурга", то вони показали себе технічною командою. Принаймні, Жуніор і його партнери попереду частенько були сильнішими саме у техніці за своїх суперників. Проте за рахунок досвіду центрзахисту "гірників" шансів запоріжцям не давав. Єдиним небезпечним моментом у грі залишився удар Пісоцького у стійку. Власне, і все. І дебютант "Шахтаря" Антон Каніболоцький свої ворота відстояв на нуль.

"Шахтар" другий м'яч забив у завершальну 10-хвилинку. А перед тим Луческу зробив потрійну (!) заміну (на 60-ій хвилині), що є дуже рідким явищем не тільки у чемпіонаті України, а й у всій Європі.

Поєдинок так і завершився з рахунком 2:0. І здалося, що ніхто проти такого підсумку проти не був. "Шахтар" виграв, а "Металург" програв не розгромно. Навіть Кварцяний після матчу сказав, що його гравці почали прокидатися після своєрідною сплячки.

Коментарі ()