Головне

Блохін: Сподіваюся, моя допомога і присутність позитивно вплинуть на результати

01.11.2012 17:01 323 0
Блохін: Сподіваюся, моя допомога і присутність позитивно вплинуть на результати

Олег Блохін вперше після хвороби особисто контролював роботу своїх підопічних, перебуваючи з ними на полі, а не спостерігаючи зі сторони.

Після тренування Олег Володимирович відповів на актуальні питання, повідомляє клубна прес-служба.

- Все відбулося настільки швидко, що я навіть не встиг злякатися. Тільки потім почав усвідомлювати, наскільки серйозною була операція, яка тривала дві години. Після її закінчення лікарі сказали, що оперативне втручання пройшло успішно, вони також консультувалися зі швейцарськими фахівцями. У лікарні вже о сьомій ранку мені приносили таблетки, робили крапельниці, вимірювали тиск. Словом, мало приємного.

Вже через п'ять днів я просив, щоб мене виписали. Довгий час, на протязі близько двох тижнів, лікарі не дозволяли мені ні розмовляти по телефону, ні дивитися ігри з Молдовою та Чорногорією. Втім, перший поєдинок я таки дивився, але очевидно, під дією заспокійливих засобів, тому сказати, що я повноцінно сприйняв всю інформацію, не можу. Ось за поєдинком з Чорногорією вже спостерігав у нормальному стані. Також дивився всі ігри за участю "Динамо". Але в якийсь момент матчу з "Металістом" дружина вимкнула телевізор, тому що піднявся тиск, а лікарі наполегливо рекомендували цього уникати. Тільки в останні три-чотири дні я почав плавати в басейні, і то, не більше 15-ти хвилин. Навантаження потрібно збільшувати поступово.

- Як часто з Вами проводили консультації ваші помічники, поки ви були в лікарні?

- Михайличенко часто до мене приїжджав, ми радилися, але поверхово. Коли команду не відчуваєш, дуже важко оцінити з боку, що відбувається. З лікарняної палати керувати командою неможливо.

- Як будете готувати команду до найближчого матчу з "Таврією"?

- Я був присутній і на попередніх заняттях, правда, так би мовити, не в повному обсязі. Тільки перед матчем з "Таврією" лікарі дозволили провести теорію, установку, побути з командою у роздягальні, але сидіти на тренерській лавці під час матчу заборонили, доведеться спостерігати за поєдинком з ложі. Якщо після матчу все буде нормально, можливо, в матчі з "Порту" вже буду знаходитися біля кромки поля. Які приписи лікарів виконую? В основному, п'ю таблетки - на сніданок, обід і вечерю.

- З якими відчуттями починаєте перше тренування після перерви? Вже скучили за роботою?

- Звичайно, скучив. Тим більше, що після роботи у мене навіть падає тиск. Так що робота приносить задоволення.

- Як ви оцінюєте останні результати команди?

- Я з першого дня сказав, що треба терпіти. Те, що зараз відбувається з командою, було прогнозовано. Йде перебудова, яка займає час, швидко вона не проходить. Крім того, ми все ще придивляємося до гравців і команді в цілому. А взимку будемо приймати якісь рішення. Думаю, багато гравців не залишаться в команді під час зимової перерви. Словом, будемо робити перебудову.

- Чи проводили бесіди з футболістами після вашого повернення?

- Звичайно. З кимось обговорював індивідуальну гру і проблеми, з іншими розмовляв на життєві теми. Потрібно почати з психології.

Наприклад, сьогодні у мене призначена зустріч з усіма тренерами молодіжних команд - Хацкевичем, Гусіним, Белькевичем, селекційною службою. Як бачите, ми вже думаємо про грудень. Також я хочу знати, що відбувається в молодіжній команді, "Динамо-2", U-19, як будується робота, які результати.

- Що Ви думаєте щодо результатів виступу "Динамо-2"?

- Я повинен розібратися, чому так відбувається, тому і збираю тренерів. Хоча для першого повноцінного робочого дня, можливо, це і важко, все-таки, крім наради, у нас два тренування і теорія. Але потрібно зрозуміти, чому "Динамо-2" так грає, і приймати якесь рішення. Послухати тренерів, адже вони впритул працюють з хлопцями. Важливо не упустити момент, оскільки "Динамо-2" не повинно вилетіти з першої ліги. Постараємося зробити все можливе, щоб вони залишилися.

- На ваш погляд, три очки і третє місце в групі Ліги Чемпіонів - це і є нинішній рівень "Динамо"?

- Думаю, ні. При всіх існуючих проблемах в матчі з "Порту" команда показала одну з кращих своїх ігор у Лізі Чемпіонів і повинна була повезти з Португалії очко. Але помилки в обороні не дозволили цього зробити. З чотирма очками було б набагато простіше. Тепер перед нами стоїть завдання обігравати і "Порту" і ПСЖ, і загребське "Динамо", подивимося, як вийде. Повторюся, очікувати швидкого "одужання" команди або перебудови не варто. Я розумію, що вболівальники чекають, сподіваються, хочуть побачити хорошу гру, але швидко це не вийде.

- Останнім часом багато розмов про те, що Ідейе перестав забивати. Які недоліки ви бачите в його грі?

- Не хочу обговорювати Ідейе. Якби у мене була можливість, а у команди - великий вибір нападників, я б дав Брауну можливість відпочити і подумати на лавці запасних, щоб людина переосмислила, що відбувається. У футболі буває, що гравець не забиває. Будемо сподіватися, що його "прорве".

- Після травм і відновлення футболісти кажуть, на скільки відсотків вони готові. А на скільки готові ви?

- Думаю, відсотків на 70. Сподіваюся, моя допомога і присутність позитивно вплинуть на результати. Не можу сказати, що на 100%, але я готовий. Лікарі дивуються такій швидкій динаміці одужання після складної операції, тому стримують мої пориви. Напевно, вони мають рацію.

- Як ставитеся до того, що Олег Лужний, як колишній тренер нашої команди, знає динамівські секрети?

- Чесно кажучи, навіть не замислювався над цим. Які можуть бути секрети? Зараз вже неможливо нічого приховати. Ми знаємо, як грає "Таврія", а вони знають, як граємо ми, принаймні, здогадуються.

- Чого ви очікуєте від цього матчу?

- У першу чергу, нам потрібно три очки. Сама гра, напевно, буде важкою, зараз "Таврія" "вирівнює" свою гру. У даній ситуації "Динамо" повинно перемогти, щоб отримати необхідну впевненість перед матчем з "Порту". Адже після поразок психологічний стан не поліпшується.

- Чи є у Вас претензії до помічників?

- Ні, вони робили те, що могли, як бачили. Які претензії можуть бути по грі з "Іллічівцем", якщо у команди було стільки проблем в обороні? Критикувати просто немає сенсу. А забий хлопці м'яч - гра склалася б зовсім по-іншому.

- Може, є претензії до футболістів?

- Ні, до жодного з футболістів. Хлопці працюють з повною віддачею. Просто на них лежить психологічне навантаження, певна невпевненість і нервозність від чотирьох останніх невдач.

- Чи потрібно, на ваш погляд, вносити якісь корективи в плани зимової підготовки команди?

- Зміни вносяться, оскільки команда грає в дуже щільному графіку, немає перерви. Як би важко не було на завершальному відрізку першої частини сезону, цей період треба пережити.

Коментарі ()