Головне

Кубок України. "Карпати" - "Металіст" 2:1. Кубковий характер львів'ян

31.10.2012 23:34 1057 0
Кубок України. "Карпати" - "Металіст" 2:1. Кубковий характер львів'ян

Кубкове протистояння "Карпат" і "Металіста" обіцяло стати досить цікавим. По-перше, Мирон Маркевич не взяв до Львова своїх провідних гравців - Тайсона, Хав'єра, Фініньо, Вільягру, Папу Гуйє, давши їм перепочинок напередодні важливого поєдинку у чемпіонаті проти "Дніпра". По-друге, "зелено-білі" вважаються саме "кубковою" командою, тому могли зібратися на звітну зустріч.

І не просто зібратися, а нарешті порадувати своїх прихильників, адже востаннє львів'яни перемагали 23 вересня - у Кубку тоді виграли у "Кримтеплиці". У чемпіонаті ж "Карпати" не знають смаку перемог з 19 серпня, коли вдома переграли запорізький "Металург". До того ж, нинішнє третє місце ззаду у турнірній таблиці змушувало львів'ян виконувати свої єврокубкові амбіції саме через Кубок.

"Карпатам" вдалося розпочати матч досить гостро. На 5-ій хвилині Гладкий мав шанс вивести свою команду вперед, однак його удар після рикошету прийняла на себе стійка, а на добиванні нікого не виявилося. Після цього ініціативою заволоділи харків'яни, які раз у раз створювали небезпеку біля володінь Богатінова. Найреальніший момент мав Крістальдо, який потужним пострілом влучив у хрестовину.

Далі за справу взявся Штіліч. Семір став одним з героїв зустрічі. У компенсований час першого тайму він обіграв двох захисників, проте сейв зробив Дішленковіч. У другій половині боснієць часто намагався вивести своїх партнерів на забійну позицію, але не вдавалося. Тоді Штіліч вирішив узяти все у свої ноги. на 77-ій хвилині він не став пасувати, а, перегравши захисника, завдав точного удару.

Щоправда, це все написано, забігаючи наперед. Адже на 68-ій хвилині "Карпати" залишилися у меншості - другу жовту картку за зрив атаки отримав Озарків. А вже за чотири хвилини "Металіст" вийшов уперед. Провал у центрзахисті завершився ударом головою Крістальдо у верхній кут.

Опісля був вищезгаданий гол Штіліча, багато жовтих карток (переважно за симуляцію, Мосейчук це карав у цей вечір, не вагаючись) і вилучення Шарпара. А враховуючи настрій "Карпат" наприкінці другого тайму, склалося враження, що цей матч вони вже не віддадуть.

Так, власне, і сталося. "Металіст" в екстра-таймах виглядав блідо. Було видно, що команда без лідерів діяла дещо розгублено, а індивідуальних якостей Марлоса, Вілліана та Крістальдо не вистачало, бо ті були втомленими. Львів'яни - навпаки. Уже на 93-ій хвилині вони мали виходити вперед, та підопічних Маркевича врятувала стійка. Згодом - Дішленковіч, який забрав непростий удар Лукаса метрів з десяти.

А вирішальною стала 107-а хвилина. Це Кенія, який з'явився на останні 15 хвилин, пробіг правим флангом, зіграв у стінку з тим же Штілічем, вийшов на ворота, обіграв Дішленковіча та забив у пусті ворота. "Металіст" ще мав час, аби відігратися, проте якось неохоче та в'яло вони йшли у напад. Тому Мосейчук зафіксував перемогу "Карпат" у справжньому кубковому протистоянні. Львів'яни тепер сподіватимуться саме на Кубок, а "Металіст" зосередиться на Лізі Європи та чемпіонаті.

Коментарі ()