Головне

Кубок України. "Дніпро" - "Іллічівець" 2:0. Без несподіванок

31.10.2012 20:50 782 0
Кубок України. "Дніпро" - "Іллічівець" 2:0. Без несподіванок

Як влучно зазначив перед матчем гравець "Дніпра" Сергій Кравченко, на результат жеребкування Кубку його команді скаржитися було би гріх. Так, дніпропетровцям не дістався суперник з Першої чи Другої ліги, але й "Іллічівець" виглядав цілком прийнятним опонентом, а головне - "Дніпро" отримав дуже рідкісну можливість зіграти чотири матчі поспіль на власному полі! Що, з огляду на напружений графік і матч з "Металістом" вже у суботу, є дуже приємним бонусом.

Господарі вийшли на поле практично основним складом, хіба що Матеус і Селезньов лишилися у запасі, натомість нарешті повернувся до гри Коноплянка. "Дніпро" на правах фаворита одразу ж захопив ініціативу і мав беззаперечну перевагу у контролі м’яча, маріупольці зробили ставку на злагоджену оборону та контратаки, що вже принесло їм результат у недавньому матчі з "Динамо". Що ж, цього разу "Іллічівець" протримався лише половину матчу.

У першому таймі справді важко згадати реальні нагоди для взяття воріт гостей. Але варто було після перерви з’явитися на полі Матеусу та Селезньову, як вже за кілька хвилин рахунок був відкритий. Саме бразилець блискуче пробив низом після розіграшу штрафного удару, поціливши точнісінько у кут воріт Худжамова. Після цього гра пішла вже веселіша.

"Іллічівець", якому вже нічого було втрачати, мав реальну нагоду врятуватися. За 20 хвилин до завершення гри після удару Ярошенка м’яч у штрафному майданчику влучив у руку Мазуха, і сам Костянтин взявся пробивати пенальті. Та зрівняти рахунок не вийшло: удар не вдався, і Лаштувка ногами відбив його.

І відразу після цього "Дніпро" зняв усі питання. У контратаці Селезньов знайшов у штрафному гостей Джуліано, віддав хороший пас, а бразилець пробив з-під захисника у дальній кут - Худжамов, мабуть, навіть і не бачив момент удару, тож зреагувати не зміг. 2:0, і всі вже знають ім’я чвертьфіналіста.

Що ж, сенсації не сталося. "Іллічівець" припиняє похід за трофеєм, "Дніпро" крокує далі. Кубок бере паузу до квітня, навесні боротьба продовжиться, тепер же всі думки про дербі: вже за три дні на "Дніпро Арену" завітає "Металіст"...

Коментарі ()