Головне

Прем'єр-ліга. "Зоря" - "Дніпро" 3:2. Про те, для чого математика в житті потрібна

21.10.2012 10:02 1157 0
Прем'єр-ліга. "Зоря" - "Дніпро" 3:2. Про те, для чого математика в житті потрібна

Перш, ніж описувати перипетії звітного матчу, доводиться констатувати: все, що робили гравці сьогодні на полі, цілком може не мати жодного значення. Через неуважність тренерського штабу "Дніпра" гості десять хвилин провели у складі, який порушує ліміт на легіонерів, і в цей час навіть встигли забити гол, а таке порушення ймовірно може призвести до анулювання результату й технічної поразки.

Але дніпропетровці самі врятували себе від гнітючих днів очікування вердикту, програвши цей матч прямо на полі стадіону "Авангард". Не можна не визнати, перемогу "Зоря" дійсно заслужила. Господарі гідно впоралися зі стартовим натиском "дніпрян", після чого сповна скористалися з помилок захисту гостей. Кожен гол, забитий командою з Луганська – ілюстрація незібраності, неорганізованості лінії оборони "Дніпра".

Виходити вперед "Зоря" мала би ще раніше, ніж це врешті сталося, але гол Ідахора після грубої помилки Лаштувки суддя скасував: м’яч, поданий з кутового, перетнув у польоті лінію воріт. Не пощастило тут – пощастило за 10 хвилин, коли захисники "Дніпра" вже просто спостерігали, як Ідахор і Даніло заштовхують м’яча до воріт.

"Дніпро" мусив щось міняти, і Хуанде Рамос взявся за заміни, зробивши по ходу тайму їх аж дві. Гру на деякий час дійсно вдалося переломити і під завісу тайму навіть зрівняти рахунок, але ж вихід на поле Канкави виявився, скоріш за все, фатальним…

Про ситуацію цю в "Дніпрі" дізналися, мабуть, лише в перерві, і на другий тайм знову вийшло лише 7 легіонерів. Але здалося, що команда вже розуміла: усі старання будуть марними. Звідси відсутність мотивації, звідси відсутність опору, коли "Зоря" забивала вдруге і втретє. А в атаці гості постійно ловилися в офсайдні пастки – лише Алієв побував "поза грою" разів із п’ять, не менше. І лише на останніх секундах Калінічу вдалося відіграти один гол, але особливої радості йому це не принесло.

Таким чином, "Дніпро" марнує нагоду закріпитися на другому місці, дозволяючи або "Динамо" обійти, або "Металісту" скоротити відставання у турнірній таблиці. Але головне наразі навіть не це, а те, як команда відреагує на таку безглузду помилку тренерського штабу. Адже вже у четвер на дніпропетровців чекає, можливо, ключовий матч групового турніру Ліги Європи проти "Наполі", і такий емоційний фон зовсім не допомагатиме у підготовці до цієї гри.

Зоря" - "Дніпро" 3:2 (1:1)

Голи: 1:0 - Даніло (27), 1:1 - Калініч (43), 2:1 - Грицай (50), 3:1 – Ідахор (64), 3:2 – Калініч (90).

"Зоря": Постранський, М. Білий, Ігнятієвіч, Шуніч, Каменюка (Олійник, 72), Грицай, Любеновіч, Ференчак, Ідахор (Майкон, 80), Ліпартія, Даніло (Худзік, 57).

"Дніпро": Лаштувка, Стрініч, В. Мандзюк (Федецький, 32), Мазух, Олійник (Канкава, 38), Одібе, Ротань, Джуліано, Алієв, Матеус (Селезньов, 46), Калініч.

Попередження: В. Мандзюк (20), Ференчак (28), Стрініч (31), Шуньич (47), Федецький (87).

Коментарі ()