Головне

Яворський розповів про фінансове становище "Ниви"

19.10.2012 11:14 577 0

Затримки з преміальними в тернопільському клубі на превеликий жаль залишилися, хоча останнім часом і є певні позитивні зрушення.

Про це розповів головний тренер команди Ігор Яворський, пише "Український футбол".

"Керівництво області і наш президент багато роблять для команди. Більшість з обіцяного виконується. Скажімо, заробітна плата команді виплачена за липень-вересень", - почав він.

"Якщо говорити про преміальні, то їх виплачено лише за першу гру в Херсоні та за кубкові матчі. Хоча гроші не стоять на першому плані і футболісти вірять керівництву клубу, але завжди легше працювати, коли обіцяне виконується вчасно і в повному обсязі", - вважає Яворський.

За його словами, якщо взяти попередні роки, коли футболісти нічого не отримували або це був мізер, то сьогоднішні 5-7 тисяч у лідерів і 3-4 тис. у решти здаються великими сумами, і це великий крок уперед.

"Однак навіть ці суми різко контрастують із платнею лідерів тієї ж "Десни", які отримують у 2-3 рази більше від наших лідерів. Загалом "Нива" у фінансовому плані знаходиться десь у п’ятірці кращих клубів ліги", - зазначив тренер.

"Інфраструктура? Ми не маємо ні автобуса, ні бази, ні власного тренувального футбольного поля. Для тренерів та футболістів - це велика біда. На початках був намір зробити ремонт на колишній базі "Ниви", але, на превеликий жаль, голова обласної ради запропонував нам взяти базу в оренду тільки на 1 рік", - продовжив він.

"Це нам неприйнятно, бо, вклавши у її ремонт 700 тис. грн., через рік нам можуть сказати: вибачте, хлопці, у нас на неї інші плани. Тому було вибрано інший варіант — ми проживаємо у приміщеннях різних санаторіїв. Повірте, це великий дискомфорт, адже живемо в одному місці, тренуємося в іншому, постійно замовляємо автобус. Відповідно велика кількість коштів іде на потреби, яких можна було б, у разі наявності своєї бази, уникнути", - закінчив Яворський.

Коментарі ()