Головне

Фоменко: Вже на матч з Болгарією збірна України повинна вийти з новим головним тренером

19.10.2012 08:37 470 0
Фоменко: Вже на матч з Болгарією збірна України повинна вийти з новим головним тренером

У керівництві Федерації футболу України вирішили не відкладати рішення щодо нового тренера збірної до наступного року.

Про це повідомив голова Комітету ФФУ зі збірних Михайло Фоменко, який прокоментував провальні результати команди у останніх відбіркових матчах ЧС-2014.

"Причина в більшості випадків буває одна, і в даному випадку я бачу її в тому, що в збірній був відсутній головний тренер - Олег Блохін. Він перебував у тісному контакті з кожним з підопічних, вів з ними розмови. Виходить, що помічники десь випали за рамки цих процесів. Це лише моє припущення", - підкреслив він.

"Я намагаюся дотримуватися принципу "шанси є - навіть тоді, коли їх немає". Зіграно тільки три матчі з десяти! Потрібно виходити на поле і перемагати в зустрічах, що залишилися", - закликав він.

Фоменка надихають нічиї в матчах між нашими прямими конкурентами, як це було у поляків з англійцями, тому, на його думку, за вихід на світову першість борються чотири команди, в тому числі ми.

"До вирішення будь-яких ситуацій потрібно підходити без поспіху. З одного боку, до наступних офіційних матчів залишається ще багато часу. Але з іншого, я вважаю, що у нового тренера, хто б він не був, має бути в запасі як мінімум пара товариських зустрічей для налагодження ігрових схем. Більше скажу: вже 14 листопада на поєдинок в Бургасі з командою Болгарії наша збірна повинна вийти з новим, повноцінним головним тренером", - зізнався він.

"Свої кандидатури запропонує тренерська рада у складі 16 наставників клубів Прем'єр-ліги, у мене так само буде своя думка, яку я висловлю керівництву ФФУ. Само собою, останнім слово за Виконкомом. Адже цілком імовірно, що в Анатолія Дмитровича Конькова і його колег можуть бути свої побажання щодо кандидатури головного тренера", - розповів Фоменко.

Сам Фоменко відмовився відповідати на питання, чи існує сьогодні список претендентів на цю посаду та чи готовий він сам стати тренером.

"Суміщення когось з клубних тренерів? Я був і залишаюся противником суміщення. До будь-якої справи потрібно підходити з усім серцем. А то виходить, команди дві, а серце - одне", - відповів він.

"Луческу та Маркевич? Я поділився своєю думкою, але не факт, що вона буде підтримана іншими. До того ж при вирішенні таких питань потрібно буде поцікавитися і точкою зору Ріната Ахметова та Олександра Ярославського", - цитує фахівця dynamo.kiev.ua.

Коментарі ()