Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Шахтар" 0:2. Хто зупинить цей "Шахтар"?

07.10.2012 19:24 430 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Шахтар" 0:2. Хто зупинить цей "Шахтар"?

"Металісту" не вдалося зупинити донецький "Шахтар". У Харкові на переповненому ОСК "Металіст" команда Маркевича пропустила два м'ячі, а запропонувати щось конкретне у відповідь не спромоглася.

На гру проти могутнього суперника харків'яни налаштувалися по-бойовому. З перших же хвилин кинулись у бій, пресинугвали, намагались нав'язати боротьбу, але "гірники" все ж атакували небезпечніше. Вже на другій хвилині "Шахтар" провів швидку атаку, яку ледь не реалізував Адріано.

Перший суперечливий момент у матчі стався на 17-й хвилині, коли арбітр у штрафному майданчику господарів зафіксував порушення правил на Хюбшмані і поставив пенальті. Це рішення викликало обурення не лише у вболівальників харків'ян, а і у головного тренера "Металіста" Мирона Маркевича, який через вилучення за подальшими подіями на полі був змушений слідкувати з підтрибунного приміщення. Хоча, реалізувати одинадцятиметровий Вілліану так і не вдалося, тому багато говорити про цей епізод нема сенсу.

Перший гол "Шахтар" забив на 26-й хвилині. Мхітарян уникнув оффсайду, вийшов сам на сам з голкіпером, ну а далі вже справа техніки, з якою у Генріха проблем немає. "Металіст" спробував відповісти, намагався не збавляти оберти, однак нічого надзвичайного Андрію П'ятову не запропонував.

Команди догравали першу половину до свистка на перерву, м'яч опинився у Ілсіньо, який і вирішив пробити метрів з двадцяти. Удар вийшов потужним, точним, швидким, одним словом, у голкіпера харків'ян не було жодного шансу чимось допомогти своїй команді. На перерву суперники пішли за переваги "Шахтаря" як у грі, так і у рахунку.

У другому таймі малюнок гри дещо змінився, "гірники" грали по рахунку, а Маркевич зробивши заміни, трохи освіжив гру своєї команди в лінії атаки, однак пробити П'ятова їй сьогодні так і не вдалося. Схоже, втома після матчу з "Рапідом" позначилася на грі "Металіста", а в грі проти суперника рівня "Шахтаря" це не могло не відбитися на підсумковому результаті.

"Шахтар" знову переміг, і ще більше закріпив свої позиції на першому місці турнірної таблиці. Про чемпіонство говорити ще рано, але після третини матчів сезону складається враження, що це лише справа часу. Ні "Динамо", ні "Дніпро", ані "Металіст" не спромоглися зупинити "гірників", тому виникає риторичне питання: "Хто зможе?".

Коментарі ()