Головне

Вацко обіцяє розбудовувати "Карпати" на німецький лад

05.10.2012 15:28 375 0

34-річний Віктор Вацко, чудово відомий українським уболівальникам як футбольний телекоментатор, хоче, щоб його улюблені "Карпати" повернули собі реноме лідерів українського футболу.

Про те, що спонукало Віктора змінити мікрофон на нову для себе посаду футбольного функціонера, та які завдання керівництво "Карпат" поставило перед ним – в інтерв’ю офіційному сайту "зелено-білих".

"Коли надійшла пропозиція з "Карпат" я, чесно кажучи, довго думав: приймати її чи ні. Найбільше, чого б я не хотів – це нашкодити "Карпатам", - зізнався він.

"Звичайно, для мене це новий досвід, професійний виклик. Можна говорити і про певну творчу втому. 14 років я займався своєю улюбленою справою. Визначальним стало бажання керівника клубу бачити мене у клубній структурі. Я хочу принести користь клубу. Для мене це не просто слова", - запевнив він.

"Я не прийшов сюди сидіти в кріслі. Якщо я побачу, що у мене не виходить, якщо будуть систематичні помилки, що шкодитимуть клубу, я не буду триматися за місце. Я не хочу просто так приходити і отримувати гроші", запевнив Вацко.

На його думку, є велика проблема у нашому футболі: люди працюють виключно за гроші.

"Головне завдання – це розбудова клубу за найкращими європейськими зразками. Якими саме? Сім років я пильно слідкував за німецьким футболом. Тому знаю про клуби бундесліги досить багато і розумію, що можна багато чого зробити на їхній лад", - натякнув Вацко.

"Насамперед необхідно створити селекційно-аналітичний відділ, що буде підходити до підбору гравців системно. Ми хочемо отримати найкращих гравців для нашого клубу, відштовхуючись від своїх фінансових можливостей. Я для себе ставлю завдання, щоб в "Карпатах" грала максимальна кількість власних вихованців зі школи та Академії", - продовжив він.

"Є головний тренер, який висловлює свої побажання та вимоги щодо комплектації команди. Так і в нас селекційна служба повинна буде надати тренеру на вибір список гравців, що відповідають його вимогам. Якщо тренер залишиться задоволеним, вважатиму, що робота ведеться якісно". - сказав він.

 

Коментарі ()