Головне

Коньков: "Зараз у національної збірної є головний тренер - Олег Блохін"

27.09.2012 19:52 499 0
Коньков: "Зараз у національної збірної є головний тренер - Олег Блохін"

У зв’язку з призначенням Олега Блохіна головним тренером київського "Динамо", в інтерв’ю прес-службі ФФУ офіційну позицію стосовно ситуації, що склалася, висловив її президент - Анатолій Дмитрович Коньков.

Голова Федерації заявив наступне:

- Звістка про те, що Олег Блохін став головним тренером "Динамо" та покидає збірну нас шокувала, такого ми не очікували. Всі наші зусилля були направлені на створення ідеальних  умов для підготовки національної збірної, тож такий поворот подій нас по-справжньому здивував та засмутив.

Але рішення вже прийнято, це доленосне рішення для Олега Володимировича, і ми його прийняли. Напевне, це рішення є не зовсім правильним по відношенню до українського футболу, але це вибір Блохіна, нам лишається тільки його прийняти.

- Блохін написав заяву на звільнення? Коли його буде звільнено, і хто буде готувати  збірну до матчів проти команд Молдови та Чорногорії?

- Олег Блохін справді подав заяву на звільнення, проте написана вона у некоректній формі, що фактично означає, що ніякої заяви на сьогоднішній день немає, і Олег Блохін залишається тренером збірної. Я мав розмову з ним, і нами було досягнуто домовленості про те, що він підготує збірну до двох найближчих матчів проти Молдови та Чорногорії.

На яких умовах - чи згідно контракту, чи на громадських засадах - ми поговоримо пізніше. Найголовніше, що Олегу Блохіну зараз треба зосередитись на підготовці збірної до важливих матчів та досягненні позитивного результату. Це і є найбільшим пріоритетом на даний момент.

- Чи відповідає дійсності те, що разом з Олегом Блохіним йдуть зі збірної ще два тренери - Андрій Баль і Юрій Роменський?

- Ми не отримували від них жодних заяв, тож на сьогоднішній день вони залишаються тренерами національної збірної. Якщо щось зміниться - ми обов’язково повідомимо про це.

- Уже почались пошуки нового головного тренера? Коли можна чекати на його призначення?

- Зараз у національної збірної є головний тренер - Олег Блохін. Пошуки головного тренера почнуться лише тоді, коли ми отримаємо офіційну заяву про звільнення від нього. Але ми готові до цього. Нещодавно нами було призначено голову комітету національних збірних та голову тренерської ради - Михайла Фоменка. Пошук нового головного тренера - його компетенція, тож ми будемо чекати пропозицій від нього.

- На посаду головного тренера Вами будуть розглядатися лише українські тренери, чи можливо призначення іноземного спеціаліста?

- Відповідно до останнього рішення Виконавчого комітету, підбором тренерського складу всіх збірних буде займатися комітет національних збірних та тренерська рада. Ними будуть виноситись кандидатури тренерів, які будуть затверджуватись на Виконкомі. Цим питанням буде займатися М. Фоменко. Він вивчить це питання та запропонує нам кандидатури, і після цього можна буде більш предметно говорити.

- Чи може зміна тренера позначитись на моральному стані гравців, а відповідно на грі та результаті національної збірної?

- Я впевнений, що це не позначиться на грі. Ми зробили все, що від нас залежить, для того, щоб в команді був здоровий мікроклімат.

- Можна очікувати на те, що новий головний тренер буде готувати збірну до товариського матчу зі збірною Болгарії?

- Зараз важко відповісти на це питання. Нами розглядаються різні варіанти - у залежності від ситуації готувати збірну може призначений виконуючий обов’язки головного тренера, а, можливо, якщо ми до того часу ще не визначимося з головним тренером, то запросимо когось із клубних тренерів. Проте рішення, повторюю, буде прийняте пізніше.

- Зараз в засобах масової інформації активно обговорюються кандидатури Миколи Павлова та Мирона Маркевича. Чи розглядаються Вами ці спеціалісти?

- Питання щодо будь-яких кандидатур наразі не розглядалось.

Прес-служба ФФУ

Коментарі ()