Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Чорноморець" 1:0. Переможне повернення Селезньова

15.09.2012 21:06 1232 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Чорноморець" 1:0. Переможне повернення Селезньова

Із завершенням двотижневої перерви в клубних змаганнях, пов’язаної з матчами збірних, розпочинається найгарячіша пора – Чемпіонат, Кубок та європейські змагання відтепер доводять щільність календаря провідних команд до максимуму. Особливо напружений період чекає на "Дніпро": мало того, що за кілька днів дніпропетровський клуб вперше за довгі роки нарешті стартує в груповому турнірі Ліги Європи, так ще й у внутрішній першості на нього вже найближчим часом чекають матчі із "Шахтарем" та "Динамо". Але, перш ніж увійти в цю напружену смугу, "Дніпро" мав підтвердити свої амбіції в домашньому поєдинку із одеським "Чорноморцем".

Виставляючи склад на звітний поєдинок, Хуанде Рамос напевне вже тримав у голові матч із "ПСВ" наступного четверга. Весь поєдинок провів у запасі герой недавнього матчу в Лондоні Коноплянка, лише на другий тайм вийшов на поле Матеус, а Зозуля взагалі з’явився на полі на останні півгодини. Натомість, з поверненням до команди Селезньова, Рамос вперше за довгий час вдався до тактики з двома чистими форвардами – пару Євгенові в нападі склав Калініч.

Початок матчу показав виправданість цієї тактики – оборона одеситів не надто впевнено діяла проти двох габаритних форвардів і, якщо Калініча ще якось вдавалося закрити, то Селезньов вже на четвертій хвилині міг відкривати рахунок, але поцілив у стійку. А ще за десять хвилин вже нічого не врятувало "Чорноморець", коли той же Селезньов без опору замкнув простріл Стрініча до штрафного майданчика.

Міг Євген ще в першому таймі збільшувати рахунок, але надалі більш вдало діяв воротар одеситів Безотосний. Ну а з часом "Дніпро" збавив оберти, і гра перемістилася до центру поля, майже не балуючи напівзаповнений стадіон гострими моментами.

По перерві "Чорноморець" двічі ледь не перехопив ініціативу, але обидва рази трохи не вистачило: спершу, на початку тайму, після розіграшу стандарту в поперечину воріт "Дніпра" влучив м’яч; ну а за 15 хвилин до кінця м’яч навіть побував у сітці воріт Лаштувки, але перед тим покинув межі поля, тож гол зарахований не був.

На виході маємо мінімальну, трохи нервову, але загалом впевнену перемогу "Дніпра", яка лишила його на другій позиції, дозволила готуватися до голландців у доброму гуморі, та ще й дала можливість частині ключових виконавців відпочити. Що ж, далі починається найцікавіше...

Коментарі ()