Головне

Шовковський: У збірної щороку повинно бути оновлення

12.09.2012 17:30 501 0

Шовковський вважає, що головніій команді країни, необхідно регулярно оновлювати склад і мати конкуренцію у складі.

Про це він заявив у програмі "Великий футбол" на каналі "Україна", коментуючи свої рішення піти з команди.

"Команда хоче проявити себе на міжнародній арені і для цього потрібно посилення. Я вважаю, що кожен рік має бути оновлення, образно кажучи, нова кров в команді, щоб гравці відчували конкуренцію, розуміли, що їм хтось дихає в спину і місце в основному складі не заброньоване ні для кого. Таким чином, додається мотивація. Це нормальний процес, який завжди відбувався і в клубі "Динамо", - сказав він.

"Скільки я себе пам'ятаю, кожен рік приходило 2-3 гравця, які реально претендували на місце в основному складі. Їх завдання було довести, що вони гідні. Також приходять імениті футболісти, і у кожного в команді є можливість проявити себе на їх фоні. Все це створюється для покращення гри кожного", - додав СаШо.

"Чи достатньо зараз в команді конкуренції!? Це вже питання психології і ставлення гравців до самих себе. Ті, хто стежать за якістю своєї гри і хочуть розвиватися, мають внутрішню мотивацію. А є такі, для яких її необхідно штучно підігрівати. Сильний гравець ніколи не буде скиглити, що він на лаві запасних. Він буде доводити свій професіоналізм, показувати себе на тренуванні і за межами футбольного поля, демонструвати свої найкращі якості", - вважає воротар.

"Ну, а якщо за якимись критеріями він не підходить цій команді, можна спокійно перейти в інший клуб і грати там. У нас буває, що хлопці ображаються, коли їх не ставлять в основний склад. Причини можуть бути різні: тактика, наприклад, а він починає ображатися, говорити в пресі, що його це не влаштовує, запускає себе, псує стосунки з хлопцями. Він шкодить собі, команді і, безумовно, з такими гравцями треба прощатися", - резюмував Шовковський.

Коментарі ()