Головне

Звягінцев: Арбітри бунтують проти режиму Колліни, котрий зробив з нас мавп

01.09.2012 16:44 342 0

Прихід італійського куратора суддівства в України не змінив арбітраж на краще, утім рефері залякані, тож публічно говорити про проблеми бояться.

Про це заявив "Українському футболу" члена Комітету делегатів ФФУ Віктор Звягінцев.

"У нас щотуру є два-три проблемні матчі, де арбітри впливають на результати. І це триватиме. Щодо причин цього вже сказано чимало, а головна з них - рівень суддів. Вихід із ситуації я вбачаю один - відновити об’єктивну селекцію, яка властива не лише футболістам, а й арбітрам", - почав він.

"Принаймні так було раніше: Асоціація арбітрів України в регіонах працювала над вихованням фахівців практично з дитинства. Після чого найкращих рекомендувала Виконкому, даючи кожному рефері детальну оцінку й беручи за них усіх відповідальність. А нині жодного відбору немає - від куратора суддівського корпусу навіть папірця не прийшло із запитом про рекомендації!", - вражений він.

"А востаннє, коли ми рекомендували двох арбітрів: одного - як головного, а іншого - як асистента, то Колліна, за бозна якими критеріями, змінив наше рішення, й першого зробив асистентом, а другого - головним. Одного разу я спитав у нього: чому він обрав одного з молодих - з-поміж усіх (дуже сумнівної кваліфікації й перспектив). Знаєте, що відповів італієць? "Бо знає англійську мову", - дивується есперт.

За словами Звягінцева, спілкуючись із колегами та нинішніми арбітрами в неформальній обстановці, він може зробити висновок, що всі вони бунтують, і їх багато що не влаштовує.

"Проте, будучи залежними людьми, яких за найменшого "писку" поженуть із роботи, всі вони бояться заявити про невдоволення публічно. Загалом, живуть в умовах репресій, як 1937-го, - ні додати, ні відняти. Всі залякані, бо кожному закривають рота. Але, переконаний, це довго не триватиме, бо нарікань на роботу арбітрів - повно. Не витримають", - впевнений він.

"Я зробив свій вибір і не мовчатиму, поки ці двоє італьяшків знущаються над нами. Хоча тиск на мене вже був - Колліна пише листи, закриває й мені рота. Але ви напишіть цитату: я приїду в Київ, і розберуся з ним інакше… Чи я маю мовчати у своїй країні? Хто він такий, аби забороняти людям спілкуватися відкрито? Смішно, але ось уже два роки наш футбол живе по один бік чорної ширми. По інший - арбітри, про яких ми не знаємо нічого: кого й за що карають, чи карають узагалі, чи припустився рефері помилки в тому чи іншому епізоді, на думку Колліни, - НІЧОГО", - наголошує Звягінцев.

"Колліна нікому й нічого пояснювати не збирається: цей "легіонер" створив в Україні тоталітарний режим, і його тут усе влаштовує. Ще б пак: отримувати два з лишком мільйони доларів, і тільки те й робити, що ручкою на папірці вписувати навпроти матчів прізвища арбітрів, які на ньому працюватимуть. Із нас усіх він зробив мавп, а судді в нього недоторканні, до яких він ставиться із реверансами, все їм пробачає", - обурений Звягінцев.

"А тепер згадайте, як Олександр Шуфрич практично зі слізьми на очах коментував матч своєї команди в Маріуполі. Матч, в якому судді "вбили" "Говерлу"… Так ось, по-людськи, запитується: а чи не повинні арбітри принаймні вибачитися перед ужгородцями? Ні, ми цього недочекаємося, як і коментарів італійця та зростання рівня вітчизняних рефері загалом, - Колліна все розвалив, і коли він поїде, ми ще довго вигрібатимемо за ним сміття", - резюмував він.

Коментарі ()