Головне

Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Металург" Д 0:1. Привиди колишніх "подружок"

01.09.2012 10:30 1099 0
Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Металург" Д 0:1. Привиди колишніх "подружок"

Львівські "Карпати" зазнали першої домашньої поразки у новому сезоні. Колишній клуб нового наставника "левів" Ніколая Костова обіграв його з мінімальним рахунком. Вже на 12-й хвилині, залишившись у меншості, львів'яни всіма силами намагалися втримати хоча б нічийний результат, але одна із небагатьох помилок в обороні обернулася для зелено-білих втратою очок.

Загалом же команди більш менші рівно розпочали поєдинок, проте на 12-й хвилині у гру втрутився арбітр Сергій Бойко, який показав Кас'яну червону картку за фол, який на жовту тягнув сто процентів, але не більше. Залишивши львів'ян у меншості вже на старті поєдинку, арбітр безпосередньо вплинув на розвиток подій на футбольному полі.

Донеччани не поспішали форсувати події, намагалися потримати м'яч, грали широко, витягуючи "левів" на себе. "Карпати" почали діяти дуже обережно, відпрацьовували великими силами в обороні, майже не ходили в атаку, а якщо і переходили половину поля, то до воріт Бандури дійти ніяк не могли.

Такий хід подій на футбольному полі тривав майже до середини другої половини гри. Юрій Максимов теж особливо не був задоволений грою своєї команди, яка у атаці сьогодні теж зірок з неба не хапала. Складалося враження, що у львів'ян є всі шанси вистояти на нічию, яка за такого розвитку подій була б більш ніж бажаним результатом.

Проте "леви" не вистояли. На 60-й хвилині гри помилкою оборони господарів скористався Мораес, який і забив єдиний м'яч у поєдинку. "Карпати", зрозуміло, намагалися іти відігруватись, але ні заміни, проведені Костовим, ні шалена підтримка стадіону "Україна" їм в цьому не допомогли.

У підсумку, "Металург" переміг, Максимов здобув вже другу перемогу з донецьким клубом, але як і в першому матчі під його керівництвом гра була якоюсь невиразною і по ній не можна об'єктивно оцінювати функціональну і психологічну готовність команди.

Щодо "Карпат", то тут Костову треба буде попрацювати з дисципліною, щоб у наступних поєдинках футболісти не підводили своїх партнерів і команда грала матчі у повному складі. Точно можна констатувати, що у цих "Карпат", очолюваних болгарським спеціалістом, є майбутнє. Яке воно - поживемо побачимо. Але точно сьогоднішні "Карпати" на голову вищі за той напівмертвий колектив, який ми бачили в кінцівці минулого і на початку цього сезону.

Коментарі ()