Головне

Ліга Європи. Стиковий раунд. Динамо Б - Металіст - 0:2. "Металіст" їде з Румунії з перемогою

24.08.2012 00:20 762 0
Ліга Європи. Стиковий раунд. Динамо Б - Металіст - 0:2. "Металіст" їде з Румунії з перемогою

Харківський "Металіст" переміг у першому матчі плей-офф Ліги Європи з "Динамо" з Бухареста. Підопічні Мирона Маркевича виграли легко і невимушено, і на 90% вже забронювали собі місце в груповому турнірі єврокубку.

"Металіст" налаштовувати на румунів було не варто. Після серії невдач в Прем`єр-лізі, команда була налаштована реваншуватися на очах Європи. Довести, що гості були сильніше за господарів виявилося не так і важко. Харківська команда, в якій на поле у грі з "Динамо" вийшли десять легіонерів, була швидше, технічніше і просто краще за суперника.

Лише в останні десять хвилин єдиний українець в складі гостей Олександр Горяінов по-серйозному вступив у гру і виттягнув удар Мунтяну. У "Металіста" ж шанів забити було набагато більше, але відзначалися двічі. У цій грі ворота "Динамо" рятувала і поперечка воріт і голкіпер Белгредян.

Забили підопічні Мирона Маркевича вже на 9-й хвилині. Зі штрафного у 9-ку поцілив Хав`єр. На другий гол у ворота румунів "Металіст" визрів у другому таймі. Соса прострілив на Крістальдо, який забивав вже у пусті ворота, опринившись своєчасно у потрібному місці в потрібний час.

"Динамо" можливо й мало бажання чимось здивувати гостей, але не вийшло. До штрафної "Металіста" румун доходили зрідка, а дальні удари не турбували Горяїнова. Ледве не зіпсував старт в Європі "Металіста" Фініньо.

На 67-й хвилині аргентинець отримав другу жовту картку за симуляцію і суддя увімкнув йому червоне світло в грі і подав зелене на дорогу в роздягальню. Тим не менш, скористатися чисельною більшістю у господарів не вийшло. Навіть на гол румунські динамівці не награли.

"Металіст" зіграв надійно в захисті і розумно в атаці. Хоча на ще один гол у ворота "Динамо" гості не спромоглися, але 0:2 для "Металіста" на виїзді це практично технічна поразка для румунів, які в Харкрві скроіш за все будуть статистами на полі стадіону "Металіст" у матчі-відповідь.

Коментарі ()