Головне

Прем'єр-ліга. "Арсенал" - "Динамо" 0:1. Ще одна "мінімалка" від Сьоміна та Ідейе

23.07.2012 00:20 1201 0
Прем'єр-ліга. "Арсенал" - "Динамо" 0:1. Ще одна "мінімалка" від Сьоміна та Ідейе

"Динамо" поступово додає, поки важко сказати, чи то за рахунок виконання тренерських ідей, чи просто тому, що до команди прийшло кілька футболістів, рівень майстерності яких є досить високим за європейськими мірками. І питання зараз лише в тому, чи встигнуть кияни набрати форму до стиків у Лізі Чемпіонів з "Фейєноордом".

Юрій Сьомін презентує "зіркових" новачків поступово: у першому турі Кранчара, зараз Велозу, в наступній зустрічі, напевно, справа до Рубена дійде. І якщо Кранчару все ще треба набирати форму, хоча потенціал і хороше бачення поля вже зараз легко простежуються, то Велозу навіть після міжсезоння виглядав на голову сильніше суперників, а інколи і партнерів.

Перед цим так дебютував у команді хіба що бразилець Корреа, котрий видав феєрію у вигляді кількох матчів на старті сезону із забитими голами та передачами на них у кожній грі. Але зрештою втратив мотивацію, та й суперники призвичаїлися до нього швидко, особливо у Лізі Чемпіонів. У випадку з Велозу ми маємо справу із професіоналом, вихованим на західних цінностях, тому хочеться вірити у те, що "зірка" Мігеля сяятиме довго та щасливо.

Втім, при всій повазі до його роботи у відборі, непоганим "стандартам" та класному пасу на будь-яку відстань, не варто забувати і про інших гравців, що поступово "прокидаються" зі сплячки. Проти "Арсенала" нагадав про себе Ярмоленко, котрий зробив перший гол, був найактивнішим на полі і лише чудова гра Паньківа не дала Андрію зробити принаймні "дубль". Добре виглядав Ідейе, котрий встигав і ривок зробити, і партнеру віддати, але виходило в нього це епізодами, тому слід чекати, що Браун ще додасть, коли набере фізичні кондиції. Також цілком надійно - особливо у плані нервів - відіграла парочка Хачеріді-Гармаш.

Між тим від останнього можна було чекати зриву наприкінці першого тайму, коли у Дениса просто влетів двома ногами румун Флореску. Спроба підкату була настільки безграмотною, що Георге зрештою був змушений залишити газон не через червону, котру мав отримувати, а через зароблену травму. Втім, без "червоної" "каноніри" не обійшлися - постарався Старгородський у другому таймі. Хавбек, котрий вийшов якраз замість Флореску, отримав два "гірчичники" протягом хвилини, причому підкат, за котрий отримував другий, заслуговував і на пряму червону.

Психологічно Артема можна зрозуміти: першу жовту йому показали за симуляцію, якою суддя визнав його падіння у штрафному. Це був один з найреальніших шансів команди хоч щось змінити у грі, бо дії в атаці команді Кучука не дуже вдавалися. Інколи вдавалося дві-три хвилини перебігати суперників, а от з ударами не дуже склалося. Шахов на початку гру не влучив у кут воріт, Польовий зі штрафного та Симоненко після кутового пробивали у Коваля, от і все. Замало, як для команди, котра встигла призвичаїти до більш цікавої гри в атаці.

Тому, за великим рахунком, загальна кількість тривоги у київських фанів не змінилася: трохи побільшало в прихильників "канонірів", трохи поменшало в "динамівців". Справа лише в тому, що якщо перші можуть списати не найкращий старт сезону на силу суперників ("Шахтар" і "Динамо" - класний подарунок календаря, чи не так), то от другі зможуть відмахуватися мінімальними перемогами недовго - до ігор з "Фейєноордом". І що робити, коли щось трапиться з Ідейє, а інші не встигнуть увійти до оптимальних кондицій - поки невідомо.

Коментарі ()