Головне

Прем'єр-ліга. "Говерла" - "Шахтар" 1:3. Новачок не зміг здивувати чемпіона

21.07.2012 15:23 1234 0
Прем'єр-ліга. "Говерла" - "Шахтар" 1:3. Новачок не зміг здивувати чемпіона

"Шахтар" здобув другу перемогу в новому сезоні української першості. У виїздному матчі з ужгородською "Говерлою" "гірники" ще раз довели, що рівень виконавців у футболі грає провідну роль. Бо "Говерлі", яка вийшла на цю гру як на останній бій, однієї мотивації виявилося замало.

Після розгромного старту на "Донбас Арені" всі чекали, що ужгородський колектив має спіткати така ж доля як і попереднього суперника Мірчі Луческу, однак "Говерла" показала характер і в першій половині гри залишила свої ворота сухими.

Граючи від оборони, при цьому намагаючись підловити "гірників" на контратаках, у команди Севідова були моменти для взяття воріт ще в першій половині матчу, проте Косиріну відверто не щастило у штрафному майданчику П'ятова.

У свою чергу "Шахтарю", який більшу частину тайму володів ініціативою, також ніяк не вдавалося "розмочити" ворота Надя. На перерву команди пішли за нічийного рахунку, і вже мало хто вірив у легку перемогу "Шахтаря". Однак команді Луческу на початку другої сорокап'ятихвилинки вдалося провести дві швидкі результативні атаки, які і вплинули на подальший перебіг подій на футбольному полі.

"Говерла" продовжували шукати шляхи до воріт П'ятова, Луческу робив заміни, його гравці грали у свою гру, комбінували, просто тримали м'яч, на що трибуни львівського стадіону відповідали обуреним свистом. Здавалося, що так цей матч і завершиться, але не даремно говорять: "Хто шукає, той і знаходить".

За п'ять хвилин до завершення гри ужгородці підняли на ноги всіх уболівальників "Арени-Львів", скориставшись грубою помилкою оборонців "Шахтаря" при виконанні стандарту. Всі повірили в те, що інтрига в цій грі ще не вмерла, але не гравці донецького клубу. Остання атака "гірників" у цьому матчі завершилася бездоганним розрізним пасом Ферни на Селезньова, якому нічого не залишалося, як поставити крапку в цій грі.

Так, "Шахтар" переміг, але, повторимося, легкою цю перемогу назвати важко. Головну роль в ній відіграла індивідуальна майстерність виконавців, якій ужгородці нічого протиставити не могли. Хоча "Говерла" показала, що ще зможе попити крові не лише у середняків чемпіонату, а й у представників елітної частини турнірної таблиці.

Коментарі ()