Головне

"Волинь" уклала договір із Занєвим на три роки - офіційно

09.07.2012 17:43 321 0

Трирічний контракт з луцькою "Волинню" підписав захисник збірної Болгарії Петар Занєв.

У новому для себе клубі буде виступати під номером 5, пише сайт клубу.

Занєв народився 18 жовтня 1985 року. Зріст: 180 см, вага: 71 кг. Ігрове амплуа: лівий захисник.

У віці 14 років він розпочав займатись у футбольній школі "Септемврі" (Сімітлі). У 2002 році футбольна школа переїхала до міста Благоєвград, де у віці 17-ти років Занєв дебютував у дорослому футболі у складі місцевої команди "Пірін".

Півтора роки знадобилось Занєву та команді з Благоєвграда, щоб потрапити до елітного дивізіону Болгарії - групи А. У матчах за "Пірін" захисника помітив один з топ-клубів Болгарії - "Літекс" (Ловеч) і наприкінці 2005 року уклав з футболістом контракт.

Улітку 2007 року Занєв на правах оренди перейшов до іспанської "Сельти", яку на той час очолював відомий у минулому болгарський футболіст, а наразі тренер - Хрісто Стоїчков.

Після звільнення Стоїчкова Занєв був відправлений у чергову оренду до клубу "Расинг Ферроль". Там він у статусі основного дограв сезон, після чого повернувся на батьківщину.

Наступні два сезони у "Літексі" стали успішними для гравця. Занєв виграв усі національні трофеї: чемпіонат, кубок та суперкубок Болгарії, а у 2011 році отримав приз "Улюбленець фанатів".

За національну збірну Болгарії Петар Занєв провів 17 матчів. У єврокубках - 18 матчів, забив 2 м'ячі.

Коментарі ()